JANJOŠ VOZIO AUTOMOBIL SMRTI: Nekadašnji reprezentativac Srbije učestvovao u sačekuši u Novom Sadu u kojoj je ubijen MMA borac
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen

novi detalji

JANJOŠ VOZIO AUTOMOBIL SMRTI: Nekadašnji reprezentativac Srbije učestvovao u sačekuši u Novom Sadu u kojoj je ubijen MMA borac

Crna Hronika -

Daniel Janjoš (42) iz Novog Sada, koji se sumnjiči za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca profesor je fizičkog vaspitanja, personalni trener i bivši reprezentativac i prvak države u streljaštvu!

Janjoš je posle pucnjave pobegao, ali se posle dve nedelje skrivanja sinoć predao policiji i sproveden je u pritvor. - Zbog sumnje da je počinio krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a vezano za događaj od 2. septembra 2021, kad je u Cankarevoj ulici u Novom Sadu lišen života Uroš Stefanović, a Goran Kovačević ranjen, dana 16. septembra 2021. sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana - saopštili su iz Višeg suda u Novom Sadu.

Janjoš je posle predaje prema saznanjima Kurira navodno rekao da se krio "gde je stigao, ali da više nije mogao da izdrži".

- Sumnja se da je kobne večeri vozio automobil "pežo" iz kog je pucano na Goranca i njegovog telohranitelja. Sumnja se da je s njim u autu, na zadnjem sedištu, bio bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i dalje u bekstvu - kaže naš izvor iz istrage.

Janjoš se na saslušanju prema našim saznanjima pravdao da je pucao jer je navodno ubijeni mladić razbio vozačevo staklo na njegovim kolima i počeo da ga bije zbog čega se uplašio. Naš izvor kaže i da se proverava da li Janjoš pokušava da svu krivicu preuzme na sebe s obzirom na to da je priznao da je pucao. Međutim, istražitelji su na mestu zločina pronašli dve vrste čaura.

- To ukazuje na to da je i odbegli Bogdanović pucao. Na mestu pucnjave nađeni su i njegovi DNK tragovi, a tužilaštvo je ranije predložilo da mu se odredi pritvor i da se za njim raspiše poternica - kaže izvor Kurira iz istrage.

Daniel Janjoš
foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, Uroš Stefanović ubijen je 2. septembra, kad je sa Gorancem ušao u pasaž u Cankarevoj ulici, a za njima uleteo automobil marke "pežo" iz kog je odmah zapucano na njih. Stefanović je preminuo na mestu dok je Kovačević ranjen u ruku.

Daniel Janjoš rođen je u Ljubljani, a potom se s roditeljima preselio u Novi Sad i završio Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i diplomirani je trener boksa. Sportom je počeo da se bavi 1993. godine i to streljaštvom, a bio je juniorski reprezentativac i višestruki prvak države.

- Trenirao sam mnoge sportiste i rekreativce, pravio im ishranu i brinuo da zajedno dođemo do uspeha - rekao je Janjoš ranije za jedan portal koji se bavi fitnesom.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track