NAČELNIK POLICIJE OTPUŠTEN ZBOG ZVICERA: Sumnja se da omogućio bekstvo PLAĆENIKA IZ SRBIJE koji su spremili sačekušu vođi kavčana
Foto: detective-info.com.ua

novi detalji istrage

NAČELNIK POLICIJE OTPUŠTEN ZBOG ZVICERA: Sumnja se da omogućio bekstvo PLAĆENIKA IZ SRBIJE koji su spremili sačekušu vođi kavčana

Crna Hronika -

Jevgenij Dajdej, pomoćnik načelnika policije u Kijevu, osumnjičen da je radio za škaljarski klan, dobio je otkaz.

Njega su ukrajinski mediji povezali sa grupom koja je pokušala da likvidira jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera. Državni biro za istrage, podsetimo, pokrenuo je krivični postupak protiv pomoćnika šefa kijevske policije i još dvojice policajaca koji su prevozili grupu kriminalaca kroz Ukrajinu maja 2020. godine kad je pucano na Zvicera. Istražitelji DBR -a proveravaju ulogu policajaca.

Pomoćnik načelnika i nekadašnji poslanik podneo je elektronsku izjavu pre nego što je dobio otkaz.

Dajdej je navodno koordinirao transport plaćenika, prvo do Kijeva, gde je pokušano ubistvo Zvicera, a nakon pucnjave olakšao je njihovo prebacivanje do granice. Da bi to učinio regrutovao je dvojicu kolega policajaca koji su ih direktno prevezli do granice.

Grupi navodnih ubica trenutno se sudi u Kijevu zbog pokušaja ubistva Zvicera. Dajdej i dvojica njegovih kolega policajaca su svedoci u tom procesu i za sada nisu proglašeni osumnjičenima.

Novinari su zatražili komentar od njega, ali on nije odgovorio na poruku.

Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine u sačekuši u kvartu u Kijevu u kojem je živeo pod lažnim imenom. Zbog napada na njega uhapšeni su Stefan Đukić iz Bara i Emil Tuzović iz Podgorice i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

U sklopu istrage utvrđeno je da je napadači trebalo da dobiju oko 600.000 evra. Kao motiv pokušaja likvidacije navodi se osveta za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. Napadači su dobili oko pola miliona za ubistvo, a navodno i više od 100.000 evra za troškove boravka u Ukrajini.

(Kurir.rs/Borba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track