07:38

Advokat o ubistvu Penčića u Obrenovcu ZA OVO JE BILA POTREBNA OZBILJNA LOGISTIKA

likvidacija vođe navijača

NEKO JE NEGDE OSTAO KRATAK U POSLU: Advokat o ubistvu Penčića u Obrenovcu ZA OVO JE BILA POTREBNA OZBILJNA LOGISTIKA

Crna Hronika -

Advokat Aleksandar Cvejić istakao je da bi iskaz supruge ubijenog Branislava Penčića mogao dosta da pomogne u istrazi ako bude mogla da proceni situaciju na pravi način i da izjavu.

Vođa navijača Partizana okupljenih u grupi Hed hanters, podsetimo, ubijen je u subotu oko 15 sati u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu. Penčić je likvidiran od strane maskiranih napadača kad je parkirao džip na parkingu zgrade i krenuo sa suprugom u posetu roditeljima.

- Ovde se radi o slobodnom čoveku. Ovde je živeo kao slobodan građanin. Da li se nekad bavio kriminalom, to je sada manje bitno, ovde se sigurno radi o neko starom računu. Nije u njega sigurno pucao ljubomorni muž. U pitanju su stari računi i to dobri računi. Ubistvo je jako dobro pripremljeno, znali su kada dolazi i kako se kreće. Ovde su sve elementi organizovanog kriminala. Videćemo šta će tu da ispadne. Čisto sumnjam da će policija iz Obrenovca da vrši istragu. To će biti neki malo viši nivo policijske istrage - rekao je Cvejić u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Aleksandar Cvejić
foto: Kurir Televizija

Advokat je istakao da su ubice profesionalci i da su samo čekale pravi trenutak kada je Penčić bio najmanje oprezan.

- Ipak, čovek je manje oprezan kada je sa drugim ljudima, da je imao ideje da mu se ovako nešto sprema, bio bi oprezniji. Usred bela dana čovek se opusti. Zato i kažem da je ovo uradila vrlo profesionalna ekipa - istakao je Cvejić.

Naveo je da bi iskaz supruge bio od pomoći.

- Žena je u šoku trenutno i treba je potpuno razumeti. Sa druge strane, ne verujem da su ubice prilazile nepokrivenih lica i ostavljali lične karte. Biće to malo teže za utvrđivanje. Za ovo je bila potrebna ozbiljna logistika. Neko je to morao da pripremi, prati, da obezbedi naručioce... Sama njena izjava može da pobegne, ali pitanje je koliko može da proceni na pravi način - istakao je Cvejić.

Branislav Penčić
foto: Kurir.rs

Advokat smatra da to što je Penčić bio u Austriji ne znači strogo i da je ubistvo naručeno sa tog mesta.

- U Austriji takođe živi nekoliko stotina hiljada ljudi sa ovih prostora. Ko zna ko je to naručio. Neko je negde ostao kratak u nekom poslu i to je to - rekao je Cvejić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

Mesto gde je ubijen Branislav Penčić u Obrenovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track