"POŠALJI MI PRESEK DO SADA, DA SAČUVAM U ONAJ NOTES!" Zvicer imao TAJNU SVESKU DUŽNIKA "Sve lažovi, niko dugove ne vraća"
Foto: Printscreen Libertas

optužnica

"POŠALJI MI PRESEK DO SADA, DA SAČUVAM U ONAJ NOTES!" Zvicer imao TAJNU SVESKU DUŽNIKA "Sve lažovi, niko dugove ne vraća"

Crna Hronika -

Odbegli Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, prema navodima optužnice koju je protiv njega podiglo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, posedovao je tajnu svesku u kojoj je imao podugačku listu svojih dužnika.

Da vođa kotorskog klana ima notes u kom beleži sve svoje "poslove", može se videti iz spisa predmeta i to u delu optužnice gde se tereti za krivično delo pranje para. Naime, Radoje Zvicer u Skaj prepisci sa okrivljenim članom svoje kriminalne grupe Nikšom Perovićem, priznaje da ima svesku u kojoj vodi evidenciju o svojim dužnicima.

Radoje Zvicer
foto: Libertaspres/Sky aplikacija

Zvicer: Koliko para treba?

Perović: Ti vidi ako možeš 70-80.

Zvicer: Da vidim najviše što mogu.

Nakon ove prepiske na tajnoj aplikaciji Skaj usledio je niz fotografija kako izgleda zgrada u izgradnji u Kotoru, koju Zvicer finansira, a izvođač radova je po svemu sudeći Perović.

Perović: Brate, dolazi li ko kod Lakovića večeras ili sutra? Samo da znam jer bi trebalo nešto do Tivta otići.

Zvicer: Za 10 minuta, bg citroen, šifra macola.

Perović: Važi brate. Mercedes beli ct.

Tada se u prepiskama konstatuje da je bila primopredaja novca i da je Zvicer poslao drugom okrivljenom 40.000 evra kako bi nastavio gradnju.

Zvicer: Pošalji mi presek do sada što sam dao, da sačuvam u onaj notes. Ne mogu da skupim više, sve lažovi! Niko dugove ne vraća.

Perović: A znam brate, narod nikad lošiji nije bio. Baš reči nemam, a toboš smo poznati po časti. Šaljem ti ujutru presek, sve mi je u kancelariji.

Ubrzo je usledila i konverzacija okrivljenih o tome kako bi najbolje rešenje bilo da daju oglas za stanove i da na taj način skupe dodatni novac da završe zdanje. Tada okrivljeni Perović šalje izveštaj Zviceru koliko novca je uložio u zgradu.

Perović: Brate, ja sam uzeo od tebe 926.100 evra, od toga je prošlo 3.000 evra na plac onaj u Risan, 5.750 evra opremanje stanova u Grbalj (kuća), 12.400 evra kuhinje ugradnje isto u kuću. 4.165 evra su troškovi hrane, roba i stvari kad su bili tu drugovi u kuću i 324.000 evra sam stavio para na račun preko onog čoveka. Tu je plaćen pdv 56.232 evra, od toga je povećano 19.400 evra. Ostaje 36.832 evra da se odbije.

Znači: 926.100e-3000-5750-12400-465-36.832=863.953 evra je utrošeno tvojih para neto na zgradu do sad.

U optužnici stoji da je po završetku građevinskih radova, u crnogorskoj Upravi za katastar i državnu imovinu kao vlasnik sagrađene stembeno-poslovne zgrade uknjižen je Nikša Perović.

U ovoj optužnici stoji i Skaj prepiska između okrivljenog Radoja Zvicera i Nikše Perovića i to vezano za cenu kvadrata u njihovoj velelepnoj zgradu u Kotoru.

Zvicera potom interesuje da li ima zainteresovanih za kupovinu stanova i poslovnih prostora.

Perović: A ima neki su za stanove dolazili, ali oni bi za 1.000 evra, dolazi dosta ovih profesora i iz državnih firmi što dobiju kredite, pa bi da se uklope. Ja bi dao i po 1.000 sad u izgradnju samo neka idu.

Zvicer: A greota je u pm. Ja mislim da će jače ići samo da malo korona ova popusti. Sad ću da vidim gde je ovaj drug da ti doda 22.000 evra.

Perović: Vazi brate, krivo mi je jer ovi što fušerišu su prodavali za te pare i više, a mi smo to odradili brate sve ful. Baš smo se trudili da bude lepo i ti brate hteo si da bude top i biće sigurno. Ali što je tu je. Ako neće, ići spuštaćemo i prodavati pa biće drugih rabota.

Zvicer: Jesi još tamo da mi slikaš iste slike samo ih otključaj. Nećemo spuštati vala pa što bude, fino mi slikaj da bi sačuvao.

Perović: Evo sad računam nešto ako bi u najboljoj varijanti prodali stanove po 1.500 evra, ostali bi nam čisto posla prvog sprata, prizemlje i suteren, a ona ide - i poslovni deo prvog sprata.

Bonus video:

01:28

ZVICER JE POBEGAO JER JE BIO UPOZOREN OD STRANE NJIH! Stručnjaci: Ako krenete na kriminalnu grupu PUCAĆE U GLAVU bez ustezanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track