KARAMBOL NA AUTOPUTU KOD DOLJEVCA 17 povređenih u lančanom od 30 automobila! Stigla i Žandarmerija!
Foto: Marko Marković

Jutros oko osam sati

KARAMBOL NA AUTOPUTU KOD DOLJEVCA 17 povređenih u lančanom od 30 automobila! Stigla i Žandarmerija!

Crna Hronika -

NIŠ - U lančanom sudaru koji se jutros oko osam sati dogodio na autoputu Beograd - Skoplje kod Doljevačke petlje, povređeno je najmanje 17 osoba, a među njima šestoro dece, i u toku je njihovo zbrinjavanje.

Foto: Marko Marković
Foto: Marko Marković

DRAMA ZA DRAMOM KOD NIŠA: Četvorica meštana krenula po badnjak, pa nestala u mećavi

- U Urgentni centar dovezeno je 17 povređenih od toga šestoro dece i u toku je dijagnostika. To nije konačan broj i Hitna pomoć dovozi još povređenih", rekao je načelnik Urgentnog centra Hadži Bojan Marjanović.

BONUS VIDEO: Mećava i snežni haos u Nišu

Prema nezvaničnim informacijama, do nezgode je došlo kada je jedno vozilo proklizalo, nakon čega su ostala koja su bila u koloni, udarala jedno u drugo. Inače jug Srbije je pod jakom mećavom i ka mestu na kojem je kolona upućena je i Žandarmerija.

Naime, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, pripadnici Žandarmerije upućeni su na deonicu auto-puta nedaleko od Niša, kako bi pomogli pripadnicima saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlačenju putnika i automobila.

Na mesto gde je došlo do lančanog sudara više vozila izašlo je više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodom.

Marić: Lančani sudar 30 vozila na autoputu

Saobraćaj na autoputu Niš- Beograd zaustavljen je u oba smera zbog lančanog sudara u kome je učestvovalo 30 vozila i zastoj je na oko 600 metara pre skretanja za Niš jug, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

FOTO MEĆAVA OKOVALA NIŠ, JUG SRBIJE ZAVEJAN: Stao saobraćaj na auto-putu ka Nišu kod petlje Trupale!

Kako je Marić rekao, u oba pravca je zaustavljen saobraćaj, na lice mesta odmah su upućene patrole saobraćajne policije, ekipe JP "Puteva Srbije" i Sektora za vanredne situacije, kako bi se obišli svi ljudi koji se tamo u koloni nalaze i čini se sve da se situacija sanira.

Foto: Marko Marković
Foto: Marko Marković

U niškoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da ima povređenih ali da su njihove ekipe na terenu te da još ne mogu da daju informaciju o njihovom broju i stepenu povreda. Na autoputu je u toku zastoj, a više desetina vozila je u koloni.

BONUS VIDEO: Evo kako izgleda Priboj pod snegom...

KURIR TV NA KOPAONIKU NA - 19: Puca i drvo i kamen kao usred SIBIRA!

Smanjena vidljivost na autoputu Beograd - Niš

Na auto-putu Beograd - Niš vidljivost je danas smanjena, a saobraćaj je otežan zbog jakog vetra i nanosa snega. Iako je deonica uglavnom očišćena, kolovoz je delimično klizav zbog snega koji neprestano pada. Nadležene službe vozačima savetuju da narednih budu veoma oprezni u saobraćaju i prilagode brzinu.

(M. M./Foto: Marko Marković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track