KRVAVI PIR: Tinejdžeri jurcali po Beogradu s noževima i ubadali ljude
Foto: Dragana Ud

Napad na dva mesta u centru Beograda

KRVAVI PIR: Tinejdžeri jurcali po Beogradu s noževima i ubadali ljude

Crna Hronika -
Policija uhapsila Marka K. (17), Lazara G. (17) i Jeremiju M. (17) zbog sumnje da su kod Brankovog mosta i na Studentskom trgu napali mladiće noževima i bokserima i teško ih povredili

BEOGRAD - Marko K. (17), Lazar G. (17) i Jeremija M. (17) uhapšeni su zbog sumnje da su pretprošle noći u centru Beograda napali i nožem i bokserom povredili četiri vršnjaka.Iako se u prvom trenutku verovalo da su mladići nasumice birali žrtve, istražitelji sumnjaju da su dve grupe mladića odranije u sukobu.Iz čista miraPoliciji je, kako navodi naš sagovornik, oko pola tri ujutru prijavljeno da mladići idu kroz grad, napadaju i ubadaju prolaznike, kao i da je nekoliko osoba povređeno u Ulici Luke Lazarevića, na samom početku Brankovog mosta, kao i na Studentskom trgu.- Mladići koji su se našli na Brankovom mostu Savo V. (18) i Andrija M. (17) ubodeni su u butinu i u leđa. Oni su rekli da ih je grupa nepoznatih momaka napala i iz čista mira ubola. Kako su bili uplašeni i krvarili su, prevezeni su u Urgentni centar, gde im je pružena pomoć, nakon čega su pušteni na kućno lečenje - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Drugi napad... Na Studentskom trgu izboli još dvojicu prolaznika
Drugi napad... Na Studentskom trgu izboli još dvojicu prolaznika

Napadači su krvavi pir nastavili na Studentskom trgu, na platou ispred Filozofskog fakulteta.- Tu su susreli Borivoja M. (18) i Nikolu D. (18), koje su takođe napali. U međusobnom koškanju uboli su jednog od mladića, dok se drugi izmakao kako bi izbegao nož. Napadač ga je sustigao i bokserom mu naneo povrede - priča naš izvor. Građani koji su se našli na ulici pozvali su Hitnu pomoć.- Momcima je pružena pomoć, ali su odbili da ih odvezemo u Urgentni centar - rekla nam je Nada Macura iz Hitne pomoći.Brzo uhapšeniNakon samo pola sata policija je identifikovala i privela mladiće.- Kod Marka K. (17) pronađeni su bokser i nož. Kad je policija stavila lisice Lazaru G. (17), još uvek su mu bile krvave ruke i garderoba, a s njima je bio i Jeremija M., koji je takođe priveden - rekao nam je izvor blizak istrazi. Prema njegovim rečima, sumnja se da sukob između dve grupe traje već neko vreme i da je kulminirao kad su se pretprošle noći susreli u centru grada.- Zasad nije isključena mogućnost da je pozadina sukoba navijački obračun - kaže sagovornik upućen u istragu.Uhapšeni mladići juče su saslušani u tužilaštvu u prisustvu roditelja.

FejsbukNOVE PROVOKACIJEJedan od napadnutih mladića juče ujutru je na svom Fejsbuk profilu objavio status „Samo p...e bodu“. Veliki broj njegovih prijatelja lajkovao je pomenuti status.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja