STIGLO NA NAPLATU: Kristijana čeka još pet godina robije?
Foto: Dragana Udovičić

Krimos ostaje u zatvoru duže nego što je mislio

STIGLO NA NAPLATU: Kristijana čeka još pet godina robije?

Crna Hronika -
Zabela umesto kuće Golubović mora da odsluži tri godine i osam meseci zbog dilovanja droge, ali je realno da bude osuđen zbog nasilničkog ponašanja i pretnji na Farmi i po završetku te emisije

BEOGRAD - Aleksandar Kristijan Golubović, koji je u utorak uhapšen u Kraljevu zbog pretnji učesnici „Farme“ Tamari Ðurić, mogao bi u zatvoru da provede narednih desetak godina. Naime, on će na robiji biti još najmanje tri godine i osam meseci zbog dilovanja droge, ali mu prete nove presude zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti Đurićevoj i drugim učesnicima „Farme“.Golubović bi danas trebalo da bude priveden na saslušanje u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, pošto je klaberki pretio na društvenoj mreži Fejsbuk.

Bahato... Nasrnuo na Radeta Lazića
Bahato... Nasrnuo na Radeta Lazića

Prema rečima izvora Kurira iz srpskog pravosuđa, osuđenom narko-dileru preti ozbiljna robija zbog svega što je radio u proteklih nekoliko meseci.Serija krivičnih dela- Samo zbog pretnji Tamari Đurić na društvenoj mreži preti mu do tri godine zatvora. Ali to je samo jedan slučaj. Poznato je da je protiv njega u poslednja tri meseca pokrenuto više postupaka, kako zbog ugrožavanja sigurnosti tako i zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda na Farmi. Još uvek je rano govoriti da li će se zbog svih kriminalnih radnji koje su se dogodile tokom učešća na Farmi i posle toga voditi jedinstven sudski postupak jer su isti akteri i svedoci, ili će se, ukoliko budu podignute optužnice, suditi odvojeno. U svakom slučaju, teško je očekivati da ostane neosuđen, a kazna svakako može biti i pet-šest godina - objašnjava sagovornik iz pravosuđa.

Žrtva... Balerini naneo povrede
Žrtva... Balerini naneo povrede

Podsetimo, policija u Barajevu više puta je intervenisala i tokom trajanja „Farme“. Kristijan je već saslušavan zbog pretnji Tamari Đurić, Maji Nikolić, Lepomiru Bakiću, kao i Radetu Laziću, ali i zbog toga što je, kako se sumnja, udario Jelenu Milošević, poznatiju kao Balerina. Krivična prijava podneta je i zbog nasilničkog ponašanja prema Aci Živanoviću, ali i ugrožavanja sigurnosti novinara, za koje je rekao da bi im „sekao glave kao mudžahedin“.- Pre svega toga čeka ga kazna za trgovinu narkoticima. Do sada je tri puta uspevao da odloži odlazak u Zabelu i dosluži još tri godine i osam meseci od osam godina, na koliko je osuđen zbog dilovanja heroina ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu 2010. Podneo je i četvrtu molbu, ali o njoj još nije odlučeno - objašnjava sagovornik upućen u slučaj.

Pretio joj...Tamara Đurić
Pretio joj...Tamara Đurić

Iz CZ ide u Zabelu

On navodi da će Goluboviću, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, ali i straha da bi mogao da ga dovrši, danas najverovatnije biti određen pritvor do 30 dana.- U tom slučaju, on će biti prebačen u Centralni zatvor, gde će lekari moći da utvrde da li je zaista bolestan, kako je naveo u molbi za odlaganje kazne, ili je ipak dovoljno zdrav, pa će pravo iz CZ biti prebačen u KPZ Zabela u Požarevcu - objasnio je naš izvor.

Nije se opiraoMIRAN KAO BUBICAKristijan Golubović u sredu uveče uhapšen je u automobilu u kojem je bio sa suprugom i prijateljem.- On se nije opirao hapšenju, niti je pokušao da pobegne. Bio je miran „kao bubica“, delovao je kao da uopšte nije iznenađen što su mu stavljene lisice. Verovatno je mislio da ga vodimo u zatvor i začudio se kad je čuo da je zapravo reč o pretnjama koje je iznosio na Fejsbuku - kaže sagovornik Kurira iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track