Dačić i Gul: Srpsko-turski odnosi važni za region
Foto: Tanjug

Poseta Ankari

Dačić i Gul: Srpsko-turski odnosi važni za region

Politika -
Turski predsednik je istakao da je Srbija ključna i najvažnija zemlja regiona, kao i da su za stabilnost čitavog regiona veoma važni srpsko-turski dobri odnosi i razvijanje partnerstva dveju zemalja

ANKARA - Predsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić saglasio se sa turskim predsednikom Abdulahom Gulom da su za stabilnost regiona veoma važni srpsko-turski dobri odnosi i razvijanje partnerstva dveju zemalja, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Dačić, koji boravi u službenoj poseti Turskoj, razgovarao je juče sa Gulom u predsedničkoj palati u Ankari. Turski predsednik je istakao da je Srbija ključna i najvažnija zemlja regiona, a Gul i Dačić su zajednički konstatovali da su za stabilnost čitavog regiona veoma važni srpsko-turski dobri odnosi i razvijanje partnerstva dveju zemalja.

Dvojica zvaničnika su se dogovorila da se nastavi sa unapređenjem već dobrih odnosa Srbije i Turske. Na sastanku, koji je trajao sat i po vremena, istaknuto je da poseban akcenat treba staviti na unapređenje saradnje u oblasti privrede i poljoprivrede, kao i povećanje međusobne razmene i investicija.

Kako je navedeno iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima, dogovoren je nastavak saradnje na realizaciji infrastrukturnih projekata poput turske donacije za vojno-civilni aerodrom "Morava" u blizini Kraljeva.

Dačić i Gul su, takođe, razmenili mišljenja o svim važnijim regionalnim i međunarodnim pitanjima.Srpski premijer nastavlja posetu Turskoj, gde će danas razgovarati s turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Dačič će, takođe, učestvovati na današnjem sastanku ministara unutrašnjih poslova "BSEC 2012" na temu jačanje saradnje u borbi protiv prekograničnog kriminala.

On će se sastati i s ministrom unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimirom Kolokoltsevim, a nakon toga će govoriti na zajedničkoj konferenciji za novinare s kolegama iz više država.

Najavljeno je da će govoriti i ministri unutrašnjih poslova Turske Idris Naim Šahin, Albanije Flamur Noka, Azarbejdžana Usubov Ramil Idrisoglu, Hrvatske Ranko Ostojić i Ruske Federacije Vladimir Kolokoltsev.Prema programu Dačićeve posete Turskoj, on će u Istanbulu razgovarati i s ministrom unutrašnjih poslova Turske Idrisom Šahinom i ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana Usubova Ramil Idrisaogluom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track