Đoković u drugom kolu Rolan Garosa
Foto: Reuters

slabo počeo, ali lako završio

Đoković u drugom kolu Rolan Garosa

Tenis -
Đoković je na Rolan Garosu postavljen za prvog nosioca, a u drugom kolu igraće protiv Slovenca Blaža Kavčiča

PARIZ - Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na Rolan Garosu, pošto je danas u prvom kolu savladao Italijana Potita Staraćea sa 7:6 (7:3), 6:3, 6:1. Meč je trajao nešto više od dva sata, a Đoković se pošteno namučio da dobije prvi set.

To kao da ga je naljutilo i dodatno motivisalo, a kako je meč odmicao prvi reket sveta igrao je sve bolje i sigurnije. U trećem setu Đoković je pokazao sve svoje kvalitete i protivniku nije dozvolio gram nade da može da produži meč.

Srpski teniser je na meču prvi put na teren istrčao u opremi novog sponzora, japanske kompanije Uniklo. Đoković je na Rolan Garosu postavljen za prvog nosioca, a u drugom kolu igraće protiv Slovenca Blaža Kavčiča. Srpski i slovenački teniser do sada su igrali samo jednom, prošle godine u Beogradu, kada je slavio Đoković.

On je izjavio da nije loše što oseća pritisak da mora da pobedi.

"Pritisak je uvek prisutan. To može da bude dobro, da bude izazov. Ukoliko osećaš pritisak to znači da radiš ono što je ispravno", rekao je Đoković.

Novak je pobedio prošle godine na Vimbldonu, Otvorenom prvenstvu SAD, a ove godine je na Otvorenom prvenstvu Australije osvojio treću titulu. Nedostaje mu titula na Rolan Garosu, ali je još veći izazov da osvoji za redom četiri titule na različtim turnirima.

"To mi ne stvara dodatan pritisak. Zaista mislim da je to izazov. Ići ću korak po korak. Sada je stvarno rano da govorimo da li ću eventualno osvojiti trofej, mada je to definitivno moj glavni cilj", rekao je Đoković, koji je prošle godine izgubio od Rodžera Federera u polufinalu.

U meču sa Staraćeom imao je problema samo u prvom setu. "Na startu... Još sam se trudio da nađem svoj ritam, a iskreno on je igrao veoma dobro. Sada kada je meč završen, možda nije loše za mene što sam imao težak prvi set", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track