Sveštenik, pa terorista

Sveštenik, pa terorista

Komentar dana -

„Kome snaga leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“, rekao je slavni Petar Drugi Petrović Njegoš. Ovu čuvenu rečenicu vladike Rada, koju izgovaraju Srbi širom sveta, izgleda da su zaboravili današnji vladari Crne Gore.

Da je se sećaju, sigurno ne bi proterivali paroha Srpske pravoslavne crkve Velibora Džomića iz Crne Gore kao narodnog neprijatelja broj jedan.

Pitam se i kakve su sposobnosti bezbednosnih struktura zemlje u kojoj sam rođena kada su zaključile da najveću opasnost po njenu bezbednost predstavlja pravoslavni sveštenik.Nimalo mi se ne dopada to što Crna Gora sledi primer Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, koja je vladiku ohridskog Jovana držala u zatvoru duže od tri godine. Pogotovo zato što, prema popisu iz 2011. godine, u Crnoj Gori živi 28,73 odsto Srba.

Šta će biti s njihovim pravima ako se njihov verski duhovnik proteruje iz zemlje kao da je terorista? Zar ni ti Srbi nemaju pravo da se pobune protiv posete Hašima Tačija Crnoj Gori, ako ga vide kao čoveka koji je okrvavio ruke srpskom krvlju na Kosovu? Nadam se da će mudrost u Crnoj Gori prevladati i da zbog progona sveštenika i monaha SPC u Crnoj Gori neću morati da se stidim što sam Crnogorka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track