KRIMINALNE VEZE: Miloš Delibašić pucao u navijača Zvezde?
Foto: Kurir Štampano

Potraga za napadačem na Marka Ševa (29)

KRIMINALNE VEZE: Miloš Delibašić pucao u navijača Zvezde?

Crna Hronika -
Miloš Delibašić (30) bio na mestu pucnjave na Voždovcu. Utvrđuje se da li je bio akter obračuna ili se slučajno zatekao u Kostolačkoj ulici

BEOGRAD - Klasična sačekuša!

Miloš Delibašić (30), koji se dovodi u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi, viđen je u Kostolačkoj ulici na Voždovcu nekoliko minuta posle pucnjave u kojoj je teško ranjen Marko Ševo (29), jedan od vođa navijača Crvene zvezde. Kako Kurir nezvanično saznaje, policija još proverava da li je učestvovao u pucnjavi ili se slučajno zatekao na licu mesta.Pobegao pre dolaska policije- Prikupljene informacije ukazuju da je Delibašić bio na licu mesta. On je, međutim, pobegao pre nego što je u Kostolačku ulicu stigla policijska ekipa poslata na uviđaj - kaže izvor iz istrage.

Sačekuša... Ševo je ranjen dok je izlazio iz „audija“
Sačekuša... Ševo je ranjen dok je izlazio iz „audija“

Pucnjava u kojoj je Ševo teško povređen, podsetimo, dogodila se u petak uveče oko 20.30 sati. Napadač, za kojim policija i dalje traga, najverovatnije je žrtvu čekao u zasedi u mraku. U trenutku kad je Ševo izašao iz crvenog „audija“, on je iskočio iz žbunja i ispalio hitac, koji je navijača pogodio u leđa.- Policija čini sve da utvrdi motiv i pronađe muškarca koji je pokušao da ubije Ševa. Zasad sve pokazuje da ovo nije rat zavađenih navijačkih grupa, već klasičan kriminalni obračun - kaže izvor Kurira, i navodi da je ranjeni navijač odranije poznat policiji.Došli Dunjić i VučkovićNa lice mesta, dok je policija vršila uviđaj, došli su i Marko Vučković i Velibor Dunjić, vođe navijača Crvene zvezde. Tokom uviđaja u Kostolačkoj ulici se okupio i veliki broj građana, ali većina je tvrdila da su samo čuli pucnjavu, ali da nisu videli obračun.- Saslušavaju se potencijalni svedoci, a u otkrivanju ubice i rešavanju misterije - da li je oroz povukao Delibašić ili ne - najverovatnije će pomoći i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada i prodavnica - kaže izvor iz istrage.

Ranjen u rame... Marko Ševo
Ranjen u rame... Marko Ševo

ČINJENICEKo je Miloš Delibašić- Miloš Delibašić uhapšen je 16. jula 2013. godine u Budvi- priveden je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Pančevca Miloša Vidakovića- srpska policija dovodila ga je u vezu i sa ubistvom Nikole Bojovića- Crna Gora izručila ga je 21. marta Srbiji, ali samo zbog nastavka suđenja za pljačku zlatare „Izrael dajmond“- početkom aprila Delibašić je pušten iz pritvora- Njegov stric je Slobodan Šaranović, koji je pod istragom zbog ubistva Nikole Bojovića

Urgentni centarŠEVA ČUVA POLICIJAMarko Ševo zadobio je prostrelnu ranu na levoj lopatici, a metak mu je izašao kroz vrat. On je prošle noći operisan i nisu mu povređeni vitalni organi. O bezbednosti navijača, kako Kurir saznaje, brine policija, koja dežura ispred njegove bolničke sobe u Urgentnom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track