Mesi završio u bolnici, nije teže povređen
Foto: Reuters

Obaranje rekorda u opasnosti

Mesi završio u bolnici, nije teže povređen

Fudbal -
Umesto da obori rekord Gerda Milera, Argentinac morao da potraži pomoć lekara zbog bola u desnom kolenu

BARSELONA - Nije ozbiljno.

Najbolji fudbaler Barselone Leo Mesi zbog povrede kolena nije uspeo da završi utakmicu Lige šampiona protiv Benfike, iako se očekivalo da će s dva pogotka oboriti rekord Gerda Milera po broju golova u jednoj kalendarskoj godini.

Mesi je iznet na nosilima sa terena stadiona Nou Kamp.

Pošto su se obistine prve prognoze Barsinih lekara da povreda nije ozbiljnije prirode, Argentinac će imati još nekoliko prilika da prestigne skor čuvenog nemačkog centarfora. Poslednji put Mesi je bio povređen 2008. godine.

Barselona i Benfika igrale su bez golova, a Mesi je meč počeo sa klupe za rezervne igrače. On je u igru ušao u 60. minutu, ali je povredio levo koleno u 85. minutu i na nosilima je iznet sa terena.

http://www.youtube.com/watch?v=1Hb5MZ_fFhQ
Mesi Gerda Milera Nemac Mesi Mesi Primeri Betisom, Atletiko Madridom i Valjadolidom Dirk Novicki Argentinac

Trener fudbalera Barselone Tito Vilanova rekao je danas da Lionel Mesi nije teže povredio koleno na utakmici poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Benfike.

"Posle lekarskih pregleda, utvrdili smo da Mesi ima samo kontuziju levog kolena i da povreda nije toliko ozbiljna kao što smo mislili na početku", rekao je Vilanova, a preneli su španski mediji.

Argentinac je u igru ušao u 58. minutu umesto Rafinje. Mesi se povredio u samom finišu utakmice, kada se sudario s golmanom Benfike Arturom, posle čega je iznesen na nosilima sa terena. Vilanova je dodao da je Mesi nakon sudara bio zabrinut zbog povrede i dodao da će napadač Barselone morati na dodatne lekarske preglede.

"Mesi je u početku bio zabrinut, što je normalno kada ne znate šta vam je s kolenom. Posle prvih testova mu je laknulo, ali on će morati da obavi dodatne testove kako bi se tačno utvrdila povreda", kazao je Vilanova.

Barselona će narednu utakmicu odigrati u nedelju protiv Betisa u španskoj Primeri, ali se još uvek ne zna da li će Mesi biti u konkurenciji za tim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track