Mišković zvao Tomu Nikolića neposredno pred hapšenje!

Strogo poverljivo, o ovome ćuti cela Srbija

Mišković zvao Tomu Nikolića neposredno pred hapšenje!

Politika -
Mišković krajem novembra 2012. s Kipra zvao Nikolića, koji mu je rekao da se vrati ubeđen da Vučić neće ići do kraja u borbi protiv kriminala

BEOGRAD - Soko zove orla, orao pao.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić održavao je direktnu komunikaciju s Miroslavom Miškovićem, i to baš u vreme kad je već bila pri kraju istraga protiv vlasnika „Delta holdinga“ o malverzacijama u putarskim preduzećima, otkriva Kurir. Nikolić je, kako saznajemo, krajem novembra 2012. rekao Miškoviću, koji je tada bio na Kipru i u strahu od hapšenja tražio savet šta mu je činiti, da slobodno može da se vrati u Srbiju, ni sam ne verujući da će prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zaista krenuti u ozbiljan obračun s kriminalom.Poziv izdaleka- Mišković je pobegao na Kipar, u medijima se uveliko govorilo da će se i on naći pred istražnim organima. Noć pred povratak u Beograd pozvao je Tomu i, između ostalog, pitao: „Brate, vidi šta mi rade, da li će da me hapse, mogu li da se vratim“, na šta mu je Nikolić odgovorio: „Ma, ne brini, nema od toga ništa, sve je pod kontrolom“ - priča dobro obavešteni izvor Kurira.Po savetu Nikolića tajkun je, dodaje naš sagovornik, spakovao kofere i vratio se u Beograd jer je smatrao da je bezbedan.- Suština je da Toma Nikolić nije imao nameru da prevari Miškovića, namami ga da se vrati s Kipra, nego je mislio da Vučić, ipak, neće udariti na tada najmoćnijeg, najbogatijeg tajkuna - kaže naš sagovornik i dodaje da otuda ne treba da čudi što je savetnik predsednika Oliver Antić na liniji s Miškovićem, praktično, u akciji rušenja upravo vicepremijera Vučića. Na vezu između Nikolićevog kabineta i tajkuna prvi put je ukazano kad je u medije procurilo da je Antić organizovao susret Miškovića i Vladimira Cvijana, poslanika SNS, koji je branio vlasnika „Delte“ tvrdeći da je njegovo hapšenje politički motivisano. Pre dva dana Nikolićev savetnik je preduzeo još jednu akciju, uperenu, suštinski, protiv Vučića, kad je najavio (i organizovao) konferenciju za novinare kontroverznog hrvatskog novinara Domagoja Margetića, na kojoj je vicepremijer direktno prozvan, a njegovi savetnici optuženi za umešanost u milionsku pljačku „Mobtela“. Mišković je, kako je Kurir juče pisao, krenuo u rat protiv Vučića kako bi mu se osvetio što je završio na optuženičkoj klupi, a na istoj strani s njim su i Oliver Antić, šef demokrata Dragan Đilas i Cvijan.Nikolić ćutiU Predsedništvu Srbije juče nisu želeli da komentarišu naša saznanja, a odgovore na pitanja nismo dobili ni od kompanije "Delta".Podsetimo, posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka zbog malverzacija u privatizaciji putarskih firmi od 2005. do 2010.

Delio savete... Tomislav Nikolić
Delio savete... Tomislav Nikolić

PriznanjeNIKOLIĆ: MIŠKOVIĆ MI JE FINANSIRAO EMISIJU I PREVOZTomislav Nikolić je, gostujući u „Utisku nedelje“ septembra 2008, u vreme raskola u SRS, obelodanio da su tu stranku finansirali tajkuni Mišković i Milan Beko. Nikolić je rekao da su oni finansirali jednu emisiju i jedno iznajmljivanje prevoza radikalima u kampanji za parlamentarne izbore te godine. Potpredsednik SRS Milorad Mirčić je izjavio da je Nikolić dobio pet miliona evra od Miškovića za vreme kampanje 2008. godine.

Takođe u vašem omiljenom dnevnom listu Kurir u mnoštvu zanimljivih tekstova možete da pročitate i sledeće:NIKAD DOSTA: Žena Đilasovog pi-ara olakšala kasu Beograda za 25.800.000 dinara! Doris Dragović: Ubila sam 11 četnika, dajte mi medalju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track