MUNDIJAL UŽIVO, 18. DAN: Rusija u četvrtfinalu prvi put u istoriji! Hrvati posle penala izbacili Dance (KURIR TV)
Foto: Reuters

Kurir u RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 18. DAN: Rusija u četvrtfinalu prvi put u istoriji! Hrvati posle penala izbacili Dance (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Dobro došli na Kurir sport!

Danas na programu:

16.00 Španija - Rusija

20.00 Hrvatska - Danska

00:00 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:49 - Prve reči Dalića posle pobed!

23:38 - Širom Hrvatske proslavlja se plasman u četvrfinale Svetskog prvenstva

Na trgovima brojnih hrvatskih gradova proslavlja se pobeda fudbalske reprezentacije Hrvatske nad Danskom i plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Najviše navijača, njih nekoliko hiljada, okupilo se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gde se utakmica pratila putem video zida, a tokom slavlja zapaljene su i baklje.

Puni su bili i kafići širom grada. Slično ; je bilo i u Splitu, ali i u drugim hrvatskim gradovima u kojima su trgovi puni navijača.

Hrvatski mediji opširno izveštavaju o pobedi nad Danskom i plasmanu u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je reprezentacija večeras u Nižnjem Novgorodu pobedila posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca. ; "Subašić junak, Rakitić zabio odlučujući penal", "Subašić odveo Hrvatsku medju osam najboljih na svetu" i "Neverovatni Danijel Subašić odbranio tri penala i odveo Vatrene na Rusiju", samo su neki od naslovi na naslovnicama portala koji ističu golmana kao najzaslužnijeg za pobedu.

Hrvatska će u četvrfinalu, 7. jula, igrati protiv domaćina Rusije.

23:23 - Isitina o heroju Hrvatske!

22:52 - Hrvati u četvrtfinalu!

21:30 - Zatišje pred buru u Hrvatskoj.

21:00 - Španac održao reč!

20:30 - Čerčesov u transu: Muškarčine, muškarčine!

19:58 - Sve je spremno za početak meča Hrvatska - Danska

19:57 - Ludnica u Moskvi!

19:40 - Evo šta je rekao heroj Rusije Igor Akinfejev

19:10 - Čerčesov je hit!

19:00 - Akinfejev heroj Rusije!

18:48 - Rusija u četvrtfinalu!

17:20 - Mažić ne sudi mečeve osmine finala!

17:09 - Kraj jedne ere u fudbalu!

16:17 - Španski kralj gleda meč u Moskvi

Španski kralj Felipe Šesti gleda u Moskvi današnju utakmicu osmine finala Svetskog prvenstva izmedju Španije i domaćina Rusije. Pored njega, u loži na stadioni Lužnjiki, utakmicu gleda i ruski premijer Dmitrij Medvedev. Španski kralj je veliki ljubitelj fudbala, a kao princ je 2010. godine uživo gledao u Johanesburgu kako njegova ekipa osvaja titulu svetskog prvaka, pobedom nad Holandijom od 1:0.

15:49 - Uskoro počinje spektakl na Lužnjikiju!

15.02 - Ronaldo još ne želi da govori o nastavku reprezentativne karijere Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo nije želeo da kaže da li će nastaviti da igra za reprezentaciju, posle eliminacije u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji. Portugal je sinoć izgubio sa 1:2 od Urugvaja i u osmini finala završio učešće na Mundijalu. Ronaldo je četvrti put igrao na Svetskom prvenstvu, a za četiri godine, kada se bude igrao Mundijal u Kataru, imaće 37 godina. "Sada nije vreme da se priča o budućnosti igrača i trenera", rekao je Ronaldo, preneli su britanski mediji. On je dodao da reprezentacija Portugala, aktuelni evropski prvak, može sa mnogo samopouzdanja da gleda u budućnost."Imamo fantastičnu grupu igrača, mlade i veoma ambiciozne i zbog toga mislim da će ekipa ostati jaka", naveo je Ronaldo. Ronaldo je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Rusiji završio sa četiri postignuta gola.

kristijano ronaldo
kristijano ronaldofoto: EPA/PAULO NOVAIS

13:10 - NAJLUĐA PRIČA MUNDIJALA! Oborio je rekorde, odveo tim u osminu finala ali se zbog narko-kartela nalazi na CRNOJ LISTI!

12.29 - Modrić: Ne volim da poredim igrače, ali Eriksen je klasa

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da je Danska čvrsta i neugodna ekipa, ali je istakao da njegov tim ima veliko samopouzdanje pred utakmicu osmine finala Svetskog prvenstva. "Njihova statistika pokazuje koliko su čvrsti, posebno u odbrambenom delu. Moraćemo da budemo na visokom nivou. Igraćemo protiv čvrste i neugodne ekipe. Imamo veliki respekt prema njima, ali i veliko samopouzdanje", rekao je Modrić, prenosi agencija Hina. Fudbaleri Hrvatske sastaće se sutra sa selekcijom Danske u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji. Danci se nadaju kako će njihov glavni igrač Kristijan Eriksen biti ta prevaga na njihovu stranu. Već danima se mediji baƒve upoređivanjem igrača Totenhema i kapitena Hrvatske. "Ne volim da upoređujem igrače, a još manje da ih upoređujem sa mnom. Eriksen je svetska klasa. Imao je fenomenalnu sezonu i sigurno je njihov najbolji i najvažniji igrač. Međutim, ekipa odlučuje, a ne pojedinac", rekao je Modrić. Uoči utakmice protiv Danske, pripadnici Vojske Hrvatske poslali su poruku podrške igračima, a na nju je danas odgovorio selektor Zlatko Dalić.Pripadnici sve tri grane Oružanih snaga Hrvatske fudbalerima su poželeli još jednu pobedu u nizu uz poruku: "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska". Akrobatska grupa "Krila Oluje" poručila je hrvatskim igračima da na terenu u nedelju izazovu "pravu Oluju"."Ovo je predivno, svaka podrška iz Hrvatske i iz drugih krajeva sveta nam puno znači. Sve čemo učiniti da hrvatski narod bude ponosan i da uživa u fudbalu i našoj reprezentaciji. Sve te poruke koje dobijamo su naša dodatna snaga. Međutim, moramo biti razumni i ne smemo srljati. Emocije nas trebaju voditi, ali glava mora biti naša snaga", poručio je Dalić.

Luka modrić
Luka modrićfoto: Reuters

11.31 - Sampaoli: Tužan sam i frustriran... Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Horhe Sampaoli rekao je danas da je tužan i razočaran eliminacijom sa Svetskog prvenstva i istakao da njegov tim u Rusiji nije ostvario svoj cilj. "Ovo je veoma bolno, pogotovo jer su moji igrači dali sve od sebe. Bila je veoma teška utakmica... Nismo ostvarili svoj cilj u Rusiji. Tužan sam i frustriran, ali mislim da je to sasvim normalno", rekao je Sampaoli i dodao da odluku o svojoj budućnosti neće donositi danas. "Mislim da smo se prilagodili potrebi, umesto da imamo jasnu ideju. Imali smo jasnu potrebu, morali smo da pobedimo, to je bio naš glavni cilj. To je možda bilo jače od našeg fudbalskog koncepta", rekao je Sampaoli. "Imamo najboljeg fudbalera na svetu i morali smo da pokušamo da stvorimo situacije kako bismo iskoristili tog igrača koji može da ima briljantne trenutke", dodao je. Sampaoli je zahvalio svojim igračima na tome što su se borili do kraja. "Igrači su se borili do kraja, čak su umalo izjednačili na kraju i to je njihova prava vrednost. Radili su vredno i zato želim da im kažem hvala", zaključio je selektor Argentine.

foto: Reuters

09.13 - FIFA: Nova kazna za Srbiju 20.000 švajcarskih franaka Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 20.000 švajcarskih franaka zbog "političkog i uvredljivog transparenta" na utakmici sa Brazilom, prenosi Rojters. Fudbaleri reprezentacije Srbije su tu utakmicu izgubili 27. juna sa 2:0, čime su eliminisani sa Mundijala. Utakmica je odigrana na stadionu "Spartaka" u Moskvi. FIFA je 25. juna sa 54.000 franaka kaznila Fudbalski savez Srbije zbog "isticanja diskriminatorskih natpisa i poruka" navijača na utakmici sa Švajcarskom. Tada su i predsednik FS S Slaviša Kokeza i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kažnjeni sa po 5.000 švajcarskih franaka i upozoreni zbog komenatara izrečenih posle utakmice Svajcarska-Srbija.

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track