NAJPOZNATIJI SRBIN NA SP: Sudija Milorad Mažić pred utakmice čita Mešu Selimovića

Arbitar u meču Nemačka - Portugal

NAJPOZNATIJI SRBIN NA SP: Sudija Milorad Mažić pred utakmice čita Mešu Selimovića

Brazil 2014 -
Vrbašanin zajedno sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem debitovao na planetarnim šampionatima
1 / 4

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić bio je glavni sudija na meču prvog kola grupe G Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu između Nemačke i Portugalije (4:0).

Mažić, je zajedno sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem debitovao na planetarnim šampionatima, a četvrti arbitar beše Kamerunac Alijum.

Ko je Milorad Mažić? Trenutno najbolji sudija u nas, rođen je 23. marta 1973. u Vrbasu. Internacionalac je od 2009. godine od kada nosi znak FIFA, a pre nego je uvršten u elitnu kategoriju arbitara, tri godine je bio u prvoj kategoriji sudija. Vodio je mečeve kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, kao i duele u Ligi šampiona (8 utakmica) i Ligi Evrope (13).

Mažić kaže da uživa u poslu kojim se bavi i da su mu na primer mečevi između Crvene zvezde i Partizana veliki izazov i trenuci kada se trudi da ne podlegne atmosferi i da se oseća prijatno. Kada govori o suđenju i načinu na koji postiže preko potrebnu ravnotežu, citira misao Meše Selimovića: „Ne voliš da budeš na smetnji, ne voliš da te neko krivo pogleda, ne voliš da ti iko ružnu reč kaže. Kako onda misliš da živiš?”.

http://www.youtube.com/watch?v=mVVyI3QV3Ug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track