NEMCI RAZBILI PORTUGAL: Het-trik Milera na Mažićevom debiju na Mundijalu

Srpski arbitar briljirao

NEMCI RAZBILI PORTUGAL: Het-trik Milera na Mažićevom debiju na Mundijalu

Brazil 2014 -
Fudbaleri Nemačke deklasirali su Portugal sa 4:0 u prvoj utakmici prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu
1 / 7

SALVADOR - Fudbaleri Nemačke deklasirali su Portugal sa 4:0 u prvoj utakmici prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Jubilarni 100. meč Pancera na Svetskim prvenstvima obeležio je fantastični Tomas Miler koji je postigao het-trik. On je načeo Portugal u 12. minutu sa penala, Mats Humels je u 32. minutu duplirao prednost Nemačke, da bi Miler još dva puta tresao mrežu Portugalaca - prvo u završnici prvog poluvremena, a potom i u 78. minutu. Utakmica je odigrana u Salvadoru na "Areni Fonte Nova", a čast da sudi evropski derbi dobio je najbolji srpski sudija Milorad Mažić. Njemu su omagali Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Srpski arbitri su odradili odličan posao. Mažić nije pogrešio kada je dosudio penal za Nemačku, baš kao i kada je Pepeu pokazao direktan crveni karton zbog udaranje Milera. Nemci su tako i po četvrti uzastopni put savladali Portugal. To je bio njihov 19. međusobni duel i jubilarna deseta pobeda Pancera. Portugal je dobio Nemačku samo tri puta, a šest mečeva je završeno bez pobednika. U drugoj utakmici Grupe G, nešto kasnije, sastaju se selekcije Gane i SAD.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA19.52 (90. +3) - Kraj utakmice!Fudbaleri Nemačke deklasirali su Portugal sa 4:0 u prvoj utakmici prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu19.51 (90. +1) - Ronaldo šutira, Nojer braniNapokon opasan pokušaj Ronalda, tukao je snažno iz slobodnjaka sa 30-ak metara, ali Nojer brani.19.36 (78. minut) - Gooooool, Nemačka vodi 4:0!Het-trik Tomasa Milera. On je svojim trećim golom na meču krunisao novu ofanzivu Pancera. Centrirao je Šurle, golman je bio kratak, a Miler rutinski pogađa metu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.33 (75. minut) - Ronaldo traži penalKristijano Ronaldo traži penal posle jednog duela u kaznenom prostoru Nemačke, ali Milorad Mažić 19.31 (73. minut) - Nova povredaHumels zbog povrede napušta teren. On je nezgodno doskočio posle jednog vazdušnog duela i ne može da nastavi meč. U igri je Mustafi.19.27 (69. minut) - Gece izblokiranVelika prilika za Nemačku odlazi u nepovrat. Šurle je sjajno uposlio Gecea koj nije odmah šutirao već prvo pravi dribling. Na kraju je njegov udarac blokiran, pa su Nemci dobili samo novi korner.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.23 (65. minut) - Povreda KoentraaNovi problemi za Portugal. Koentrao na nosilima napušta teren zbog povrede, a na terenu je Almeida.19.18 (60. minut) - Pokušaj RonaldaBoateng ruši Ronalda na 25 metara. Najbolji fudbaler sveta izvodi slobodan udarac, ali nema promene rezultata. 19.16 (58. minut) - Rijana gleda meč Nemačka - Portugal

19.09 (51. minut) - Nemačka i dalje napadaOzli je prvi šutirao, a posle odbrane golmana Ruija Patrisija Miler glavom gađa gol, Međutim lopta odlazi preko gola.19.04 (46. minut) - Nastavljena je utakmicaPočelo je drugo poluvreme utakmice između selekcija Nemačke i Portugala. Meč sudi najbolji srpski sudija Milorad Mažić koji je odradio odličan posao u prvih 45 minuta.II poluvreme19.01 - Počele šale na račun PortugalaNa društvenim mrežama već su počele šale na račun reprezentacije Portugala, a objavljena je i taktika na koju će se osloniti izabranici Paola Benta u nastavku.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.47 - Kraj prvog poluvremena!Nemačka protiv Portugala na poluvremenu vodi sa ubedljivih 3:0, a Panceri imaju i igrača više pošto je Pepe u 37. minutu zasluženo isključen. Nemci su poveli u 12. minutu golom Tomasa Milera iz penala, Humels u 32. pogađa za 2:0, da bi Miler u završnici poluvremena najavio katastrofu Portugala.18.45 (45. +1) - Gooooool Nemačka vodi 3:0!Miler postiže drugi gol. On je iskoristio lošu reakciju Bruna Alveša, posle centaršuta Krosa, i ponovo matira golmana Ruija Patrisija.18.36 (37. minut) - Pepe dobija crveni kartonPepe je pokušao da isprovocira Milera posle jednog prekršaja. On mu je prišao dok je Nemac bio na travi i namerno ga udario grlavom, ali Mažić nije naseo na njegovu provokaciju i pokazuje Pepeu direktni crveni karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.31 (32. minut) - Gooooool, Nemačka vodi 2:0!Humels duplira prednost Pancera posle kornera koji je izveo Kros. On je bio najviši u skoku i glavom trese mrežu.18.30 (31. minut) - Velika prilika za NemačkuOzil je sjajno pronašao Gecea u sredini kaznenog prostora, ali je njegov udarac izblokiran. Novi korner za Pancere.18.24 (25. minut) - Odličan udarac NanijaNani je odlično prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora i zatim odlično gađa suprotne rašlje. Međutim njegov udarac je za malo bio neprecizan.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.18 (19. minut) - Mažić oprašta MutinjuMutinjo pravi oštar prekršaj 18.11 (12. minut) - Gooooool, Nemačka vodi 1:0!Tomas Miler bez greške realizule penal za vođstvo Nemačke. On je rutinski savladao golmana Ruija Patrisija.18.10 (11. minut) - Penal za NemačkuMilorad Mažić pokazuje na belu tačku posle prekršaja Pereire nad Geceom. Srpski arbitar nije imao dilemu pošto je Portugalac vukao protivnika. Pereira je dobio i žuti karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18. 07 (8. minut) - Kedira promašuje prazan golPortugal je imao puno sreće. Golman Rui Patrisio je loše ispucao loptu u trenutku kada je bio daleko od gola, ali Kedira ne pogađa prazan gol.18.05 (6. minut) - Udarac RonaldaPrvi pokušaj najboljeg fudbalera sveta, ali lopta odlazi preko gola.18.04 (5. minut) - Prvi opasan napad Ronaldo je sjajno povukao kontru po levoj strani i pravovremeno prosjeđuje loptu do Almeide. Međutim, on gubi korak u završnici i slabo šutira. Nojer lako hvata loptu.

18.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je duel fudbalskih selekcija Nemačke i Portugala na Areni Fonte Nova.17.55 - Reprezentacije su na terenuNajbolji srpski arbitar Milorad Mažić izveo je na teren reprezentacije Nemačke i Portugala. Sledi intoniranje nacionalnih himni

Foto: Reuters
Foto: Reuters

17.50 - Poruka za RonaldaJedan od navijača na Areni Fonte Nova nosi transparent sa porukom za Ronalda."Ronaldo daj mi dres ili mi dozvoli da Irini napravim dete"

17.30 - Startne postaveNemačka: Nojer, Hoevedes, Humels, Kedira, Uzil, Miler, Lam, Mertesaker, Kros, Gece, Boateng. Portugal: Rui Patrisio, Alveš, Pepe, Miguel, Koentrao, Ronaldo, Mutinjo, Almeida, Mejreleš, Nani, Pereira.17.00 - Kamila predvidela pobedu PortugalaTrkačka kamila koja prognozira rezultate fudbalskih mečeva najavila je pobedu reprezentacije Portugala.

16.45 - Sjajna atmosfera u BerlinuUnion stadion u Berlinu pretvoren je u ogromnu dnevnu sobu. Na terenu je postavljeno 750 kauča kako bi navijači mogli udobno da se smeste dok gledaju okršaj selekcija Nemačke i Portugala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track