NIKOLIĆ: Znam da me i dalje tajno prisluškuju!
Foto: Zorana Jevtić

Afera „prisluškivanje“: Predsednik sumnja na policiju

NIKOLIĆ: Znam da me i dalje tajno prisluškuju!

Politika -
Mislim da me slušaju, zato ponekad u razgovoru namerno kažem nešto da vidim da li će se pojaviti u medijima. I pojavi se, kaže predsednik i ističe da „ne curi iz Predsedništva“

BEOGRAD - Skandalozno!

Predsednik Srbije je potvrdio da afera „prisluškivanje“ nije okončana i da ga i dalje tajno prisluškuju. Tomislav Nikolić nije želeo da imenuje krivce, ali je istakao da je nezadovoljan radom jednog dela policije.

- Pre nekoliko dana, kad je bila akcija „Grom“, pozvao me je predsednik Vlade i rekao: „Predsedniče, krećemo u veliku akciju“, a ja sam mu rekao da prekine jer nas možda neko prisluškuje - rekao je Nikolić.

Na pitanje da li veruje da ga prisluškuju u Srbiji, odgovorio je potvrdno.

- Zato ponekad u razgovoru s nekim ljudima namerno kažem nešto da vidim da li će se pojaviti u medijima. I pojavi se - rekao je Nikolić i istakao da „ne curi iz Predsedništva“.Nikolić je govorio i o budućnosti Srbije i naveo da naša zemlja ima tri dileme, a to su odnosi sa EU i prištinskom administracijom, ali i odnos s Rusijom.

- Mi nemamo zahtev da priznamo nezavisnost KiM, ali diplomate govore da će to biti uslov bez kog se ne može. Mene pomalo vređa ta statusna neutralnost EU jer ne možemo da budemo u istom položaju, osnivač UN Srbija i samostalno proglašeno Kosovo - kaže Nikolić i dodaje da Srbija ne sme da zapostavi odnose s Ruskom Federacijom jer ni Evropska unija, ka kojoj Srbija teži, ne želi da zapostavi odnose s Rusijom.

Tomislav Nikolić govorio je i o Miroslavu Miškoviću i istakao da nema mnogo veza sa biznismenima. Predsednik je takođe demantovao da ga je Mišković zvao pred hapšenje s Kipra i da mu je navodno rekao da „slobodno dođe“.

- Nikad se nisam čuo s njim. Bilo je drugog sastanka, kad je trebalo da bude uhapšen. Tad su me pozvali premijer, potpredsednik Vlade i pripadnici UKP i rekli mi da imaju saznanja i da moraju da uhapse Miškovića. Ja sam ih samo pitao da li su sigurni da je slučaj potpuno zatvoren jer znamo koliko će novaca biti uloženo u odbranu - rekao je Nikolić.

Predsednik je ocenio da je njegov odnos s liderom SNS i prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i dalje iskren.- Razlikujemo se u nijansama, ali naš odnos je i dalje iskren, iako nije isti kao kad smo bili u stranci.

Tad smo bili zajedno svakog dana. Nismo se Vučič i ja tukli oko toga ko će biti predsednik stranke. „Vučićevi“ i „moji“ ljudi su naši ljudi, naša politika - kaže Nikolić, komentarišući spekulacije u medijima o podeli u SNS, dok je o izborima rekao:- Zašto ne bi tražio izbore onaj ko je svojim radom podigao ugled svoje stranke. Zašto onaj ko ima tim za pobedu na prvenstvu ne bi išao na prvenstvo - rekao je Nikolić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Oliver Antić
Oliver Antić

Predsednik odlučio

OLIVER ANTIĆ OSTAJE SAVETNIK

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je sinoć da Oliver Antić ostaje njegov savetnik.

- Onaj ko ima tu dilemu ne treba da se meša u tuđi posao, a ako se meša, neka kaže šta to nije dobro - rekao je Nikolić, istakavši da je Antić obavio mnogo dobrih poslova, posebno u Ministarstvu spoljnih poslova, ali je načinio i nekoliko grešaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track