NOVI BILANS: Troje mrtvo, četvoro ranjeno, napadač nađen mrtav

NOVI BILANS: Troje mrtvo, četvoro ranjeno, napadač nađen mrtav

Planeta -
Napadač Redklif Haton nalazi se u bekstvu i policija za njim traga
1 / 4

MILVOKI - Tri osobe su ubijene, a četiri ranjene u pucnjavi koja se dogodila u nedelju oko podneva po američkom vremenu u tržnom centru na periferiji Milvokija, javili su američki mediji, a policija je napadača identifikovala kao Redklifa Hatona (45) koji živi u blizini.

Međutim Redklif Haton (45) je nekoliko sati kasnije pronađen mrtav. Policija je prvobitno saopštila da je Haton u bekstvu, ali je posle nekoliko sati saopšteno da je njegovo beživotno telo pronađeno u spa centru u kome se napad i dogodio.

Do pucnjave je došlo u mestu Brukfild u jednom od salona za negu lepote, i napad se povezuje sa nerešenim porodičnim pitanjima. Prema nezvaničnim informacijama, jedna od žrtava je i Hatonova bivša supruga.

Iako su mediji prvo javljali da od povređenih niko nije životno ugrožen, šef policije u Brukfildu Danijel Taskhaus, gde se dogodila pucnjava rekao je na konferenciji za novinare da ima žrtava i da policiji otežava ulazak u zgradu improvizovana eksplozivna naprava koju je ostavio napadač.

Ispred tržnog centra se nalazi veliki broj vozila policije, Hitne pomoći i novinarskih ekipa, kao i ekipe FBI zbog koji bi trebalo da uklone eksplozivnu napravu u salonu.

Početkom avgusta, takođe u Viskonsinu, američki ratni vojni veteran Vejd Majkl Pejdž ubio je šest ljudi u hramu Sika. Pejdž je bio simpatizer belih rasističkih grupa u Americi.

Takođe, pre sedam godina, dogodio se masakr u hotelu Šeraton, udaljenom nešto više od kilometar od mesta današnje pucnjave. Tada je Teri Majkl Racman ušao u hotel, gde se u jednoj Sali održavala verska služba i ubio sedam, a ranio četiri osobe, nakon čega je izvršio samoubistvo.

http://www.youtube.com/watch?v=S9PDjMV4P9U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track