Ovo je ajfon 5: Samo što ne kuva ručak!

Epl predstavio ajfon 5

Ovo je ajfon 5: Samo što ne kuva ručak!

Tech -
Američka kompanija predstavila novi model pametnog telefona, koji će početi da se prodaje od 1. oktobra 2012.
1 / 7

SAN FRANCISKO - Borba za prevlast.Američka kompanija „Epl“ konačno je otkrila karakteristike svog najnovijeg pametnog telefona „ajfon 5“, koje su mesecima držane u tajnosti. Model, koji bi trebalo da počne da se prodaje od 1. oktobra, kao što se i očekivalo, trenutno je najmoderniji smartfon na tržištu. On je po performansama prestigao konkurentski „Samsungov“ model „galaksi 3“.

Cena „ajfona 5“ još nije poznata, ali najverovatnije će biti oko 800 dolara.

Uz dvogodišnji ugovor telefon sa 16 GB memorije koštaće 199 dolara, model sa 32 GB biće 299, a 399 dolara biće cena verzije sa 64 GB.

Izvršni direktor „Epla“ Tim Kuk u San Francisku, dizajnerskom centru kompanije, predstavio je „ajfon 5“ kao smartfon s revolucionarnom tehnologijom.

Kao što se dosad nagađalo, „ajfon 5“ je drugačiji i mnogo bolji od „ajfona 4“. Iako je sličnog oblika, novi smartfon je 1,7 milimetara tanji od svog prethodnika. Takođe, ima ekran od četiri inča, znači 0,5 inča veći od „ajfona 4“, a 4G je standardna brzina interneta.

Poleđina telefona napravljena je od posebnog tečnog metala, koji je nešto između metala i stakla, lakše se oblikuje, bolje leži u ruci i otporniji je na ogrebotine.

Novi „ajfon“ ovoga puta svi su željno iščekivali, ne samo zato što predstavlja novu generaciju smartfonova već i zato što ovaj model mora da opravda reputaciju „Epla“ kao lidera na tržištu. Analitičari predviđaju da bi kompanija „Epl“ već do kraja septembra mogla da proda 10 miliona „ajfona 5“. Osim novog „ajfona“, čelnici „Epla“ sinoć su predstavili i novi „ajpod tač“ i „ajpod nano“, oba veoma unapređena u odnosu na ranije verzije.

Karakteristike „ajfona 5“Dizajn - 7,6 mm debljine, kutija od tečnog metala, baterija koja se ne vadiEkran - 4 inča IPS, rezolucije 1.136 x 640Procesor - A6, 1GB RAMKonekcija - novi kabl od 9 pin, mikro SIM kartica, nema mikro SD karticuKamera - 8 megapiksela, LED blicBaterija - 1.430 miliamper sati (mAh)

http://www.youtube.com/watch?v=u5X5cV-4LRo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track