PADA: Predsednika Partizana Dragana Đurića uskoro privode?!

Broji poslednje dane na čelu crno-belih

PADA: Predsednika Partizana Dragana Đurića uskoro privode?!

Fudbal -
Prvi čovek crno-belih sumnjiv zbog privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun, a uskoro bi mogao da odgovara i zbog sumnjivih transfera igrača

BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić biće priveden narednih dana u policiju zbog privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun. Kako prenose beogradski mediji, u pitanju je samo "pitanje dana kada će Đurić biti priveden".

"Na osnovu istrage koju smo vodili mesecima, došli smo do informacija, ali i pismenih dokaza da je prilikom privatizacije Zavoda bilo mahinacija u postupku njegove prodaje. Pored Đurića, policija će privesti još nekoliko lica", kažu izvori.

Konzorcijum „Zekstra-Bankom“ kupio je pre osam godina Veterinarski zavod u Zemunu po ceni od 9,1 milion evra. Agencija za privatizaciju potpisala je ugovor o prodaji 70 odsto društvenog kapitala, a Savet za borbu protiv korupcije godinama tvrdi da je to tada urađeno nezakonito. Čak je i Vrhovni sud dva puta osporavao tu privatizaciju. Prema podacima Narodne banke Srbije, Đurićeva kompanija „Zekstra grupa“ je u blokadi od 21. avgusta 2012. godine, zbog neizmirenog duga u iznosu od 18,3 miliona dinara.

Istovremeno, Đurić je na tapetu i zbog sumnje da je bilo neregularnosti prilikom transfera fudbalera Partizana u inostranstvo os 2008. godine, pa na ovamo! Procenjuje se da je od tada, pa do danas Partizan prodao igrače za oko 50 miliona evra, a između većine papira postoji neslaganje u novčanom iznosu koji je isplaćen za te igrače.

Đuriću se na teret stavlja i sumnjiva privatizacija Robnih kuća "Boska" u Republici Srpskoj, kao i kredit koji je "Zekstra grupa", čiji je on većinski vlasnik, uzela od Agrobanke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track