PEŠIĆ: Ljut sam zbog načina na koji je Bajern izgubio, čestitam Partizanu
Foto: Fonet

Reakcija

PEŠIĆ: Ljut sam zbog načina na koji je Bajern izgubio, čestitam Partizanu

Košarka -

Trener Bajern Minhena u komentaru atmosfere u Areni rekao: "Pa i nije bila neka"

Trener Bajern Minhena Svetislav Pešić rekao je da su njegovi košarkaši protiv Partizana odigrali jednu od najlošijih utakmica u sezoni.

"Odigrali smo jednu od naših najslabijih utakmica u ovoj sezoni. Nisam razočaran, ljut sam. Ne zbog toga što smo izgubili, već kako smo igrali", rekao je Pešić.

Bajern je kao gost u Beogradu od Partizana sa 70:55, u devetom kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige. "Naša kompletna igra se zasniva na odbrani, a mi smo tu zakazali i odigrali ispod svakog nivoa. Kad tako igraš odbranu, onda nemaš sigurnost u napadu", kazao je Pešić. Trener Bajerna rekao je da je njegova ekipa imala previše izgubljenih lopti. "Sve izgubljene lopte su bile u tranziciji, što je Partizan kažnjavao lakim poenima. Ne želim da umanjim pobedu Partizana, odigrali su dobru utakmicu", rekao je on.

Pešić, koji je bivši trener Partizanovog "večitog" rivala Crvene zvezde, naveo je da nije impresioniran atmosferom u Areni. "Pa i nije bila neka. Nije se previše navijalo. Navijali su više za sebe nisam ih ni primetio. Nije bilo pritiska, ali meni je kao treneru stalo da pred publikom koja poznaje košarku moja ekipa igra malo bolje", istakao je Pešić. Prema njegovim rečima, Bajern je prolaskom u Top 16 fazu ispunio cilj u Evroligi. "Mi smo na početku stvaranja celog ovog koncepta. Nosimo veliko ime i pitanje je koliko je dobro što smo u toj porodici. S jedne strane jeste, jer ovi igrači uče kako se pobeđuje, ali je opterećenje za ovaj tim koji još nije na tom nivou da može da pobedi sve, poput fudbalera. Nismo se obrukali, sve utakmice su bile otvorene, osim sa Realom, tako da za početak nije loše", rekao je Pešić. Bajern će u narednom kolu Evrolige dočekati Real Madrid, dok će Partizan gostovati u Moskvi ekipi CSKA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track