VUJOŠEVIĆ  UPRAVI BEOGRADA: Data je nagrada ne pomoć
Foto: Saša Pavlić

Nastavlja se rat

VUJOŠEVIĆ UPRAVI BEOGRADA: Data je nagrada ne pomoć

Košarka -
Tvrdio sam da je izbegnuta obaveza da grad plati za plasman u najboljih 16 u Evropi, tih 10 miliona koji su usvojeni pravilnikom, rekao je trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević posle pobede nad Bajernom u 9. kolu TOP 16 faze Evrolige ponovo se osvrnuo na finansijsku situaciju i raspravu sa članovima uprave grada Beograda. Partizan je u "Kombank areni" savladao Bajern sa 70:55, a Vujošević je odgovorio Slavku Gaku, sekretaru za sport i omladinu Beograda.

"Tvrdio sam da je izbegnuta obaveza da grad plati za plasman u najboljih 16 u Evropi, tih 10 miliona koji su usvojeni pravilnikom. Nisam govorio od 2008. do sada ko je dobio više para. Tačan je podataka koji je izneo gradski sekretar, ali to nije pomoć, to su nagrade za rezultate u Evropi, po pravilniku koji se donosi pred svaku sezonu", rekao je Vujošević.

http://www.youtube.com/watch?v=U4TSl4no4rI

Vujošević je dodao da je odnos državnih sponzorstava prema Sportskom društvu Crvene zvezda i Sportskom društvu Partizan "otprilike 15:1" i kao primer za to je naveo sponzorstva Telekoma, Gazproma, televizije Arena, Dunav osiguranja... "Ja sam govorio o tome. Ne može đak da kaže profesoru da nije istina ono što je rekao. Mi nismo taj novac dobili, nego smo ga osvojili. Prošle godine vaterpolo klub Crvena zvezda zasluženo je dobio više novca jer je osvojio Ligu šampiona, a mi se nismo plasirali među 16", kazao je Vujošević. On je rekao da je Pravilnik o nagrađivanju klubova promenjen u sred sezone. "Za učešće u Evroligi bilo je četiri miliona dinara, kasnije je ubačen i Evrokup, pa je za osminu i četvrtfinale u Evrokupu četiri i po miliona, a za plasman među 16 u Evroligi četiri miliona. I, opet je napravljeno da Zvezda dobije više", rekao je Vujošević. Trener crno-belih je rekao da njegovi nastupi "nisu politički" i da ne bi voleo da postane meta bilo koje stranke. "Razumeju o čemu pričam i znaju da sam u pravu, a sada menjaju teze", dodao je Vujošević.Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je večerašnja pobeda nad Bajernom u Evroligi dokaz da njegova ekipa može da igra ravnopravno sa svima. "Nismo bili kompletni, falio nam je (povređeni) Bogdan Bogdanović, ali smo ovom pobedom dokazali da smo ravnopravni učesnik Top 16 faze Evrolige i da tu pripadamo. Dajemo znake života, momci se bore fantastično i svaka im čast na tome, srce mi se stegne kad pomislim kakva bi bila ekipa da su tu i ostali. Ali, potrebna nam je pomoć da preživimo. Mi smo institucija i u Evropi i u svetu, kada je košarka u pitanju", rekao je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track