NAVODNO SLUČAJNO: Grčka policija uhapsila muškarce za koje se sumnja da su uzrokovali požar u Atini
Foto: Profimedia

Vatra divlja

NAVODNO SLUČAJNO: Grčka policija uhapsila muškarce za koje se sumnja da su uzrokovali požar u Atini

Planeta -
Jedan od uhapšenih je Grk, a drugi Bugarin, i imaju 67 odnosno 58 godina

Atinska policija uhapsila je dvojicu muškaraca pod sumnjom da su slučajno izazvali požar koji već dva dana besni pred severoistočnim predgrađima Atine, saopštili su iz vatrogasne stanice u subotu.

Jedan od uhapšenih je Grk, a drugi je bugarski državljanin, starosti su 67 i 58 godina. Njih dvojica će odgovarati pred tužiocem o optužbama da su uzrokovali nezgodu iz koje je zatim buknuo požar.Vatra je krenula u petak iz atinskog naselja Kareas, na samim obroncima planine Himetus, vrlo se brzo raširila u kilometarsku liniju pa je zapretila kućama iz tri druga atinska kvarta.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U Grčkoj gori 80 požara istovremenoU drugom požaru s jugoistočne strane Peloponeza, blizu grada Neapolija, izgorelo je nekoliko kuća kao i poljoprivredna polja. U petak je u Grčkoj buknulo gotovo 80 požara, rekli su iz vatrogasne službe.Iz francuskog ministarstva unutrašnjih poslova rekli su kako šalju dva kanadera i jedan avion za izvidnicu, nakon Ciprasove molbe za pomoć. Novi požar buknuo je u subotu na ostrvu Skiros. Vlasti upozoravaju na veliku mogućnost divljanja vatre zbog jakih vetrova.(AFP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track