(VIDEO) JEDAN ZALOGAJ JU JE UMALO KOŠTAO ŽIVOTA: Promovisala zdravu ishranu, pa se otrovala u programu uživo
Foto: Youtube printscreen, Foto: Printscreen YT

Kineska Snežana

(VIDEO) JEDAN ZALOGAJ JU JE UMALO KOŠTAO ŽIVOTA: Promovisala zdravu ishranu, pa se otrovala u programu uživo

Planeta -

Zvezda kineske društvene mreže i vlogerka koja se predstavlja kao Ms Zeng, u želji da pokaže sve prednosti biljke aloe vere u video-snimku koji je emitovan uživo, slučajno je samu sebe otrovala.

Zapravo, kupila je pogrešnu vrstu biljke i ono što je probala uopšte nije bila aloe vera, što je shvatila tek kada su njena dejstva počela. Video-snimak su ubrzo preneli mnogi kineski sajtovi.

Na početku snimka čuje se kako dvadesetšetogodišnja devojka izgovara "ovo je sjajno". Međutim, stvari su se ubrzo promenile kada je shvatila da nešto nije u redu rekavši da je biljka previše gorka. Usta su joj se ukočila, dok je grlo počelo da joj gori.

Prema pisanju lokalnih medija, doktori koji su je primili u bolnicu su saopštili da je konzumirala opasnu vrstu biljke, zbog čega su morali da joj ispumpaju želudac. Sada je njeno stanje stabilno. Agava, koju je konzumirala, je biljka koja raste u Meksiku i koristi se u kulinarstvu, kao i u tekili, ali je neophodna pažljiva priprema. Sa Univerziteta Kornel su saopštili da agava može da bude veoma toksična. "Agava amerikana ima nekoliko otrovnih sastojaka, nisu svi pozitivno identifikovani. Verovatno sadrže neka iritirajuća ulja u svom soku“, izjavili su sa Kornela.

(Foto: Youtube printscreen)

(Kurir.rs/Telegraph.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track