MILIJARDER SE ŽALI DA JE POD VELIKIM STRESOM: Radi 120 sati nedeljno, a sada je otkrio kad je bio na odmoru poslednji put
Foto: AP

hoće da mu nađu pomoćnika

MILIJARDER SE ŽALI DA JE POD VELIKIM STRESOM: Radi 120 sati nedeljno, a sada je otkrio kad je bio na odmoru poslednji put

Planeta -

Tvorac električnih automobila "tesla" i generalni direktor istoimene kompanije, Ilon Mask, je u intervjuu priznao da je pod velikim stresom i pritiskom, pogotovo ove godine.

Mediji pišu da je Mask tokom intervjua čas bio nasmejan, a nedugo zatim bio je na ivici suza. Istakao je da nedeljno radi 120 sati i dodao da ponekad mora da popije tablete za spavanje da bi mogao da zaspi.

"Prethodni period je najteži i najbolniji u mojoj karijeri, bilo je iscrpljujuće", kazao je Mask.

On važi za ekscentričnog vizionara. Njegova najava da bi mogao da otkupi deonice kompanije kako bi ona bila privatna, podigla je cenu deonica za 11 odsto u jednom danu, što je podiglo vrednost kompanije na 6 milijardi dolara.

Mask nekada zna i po tri-četiri dana da provede u fabrici, da ne izlazi uopšte, a kaže da nije uzeo godišnji odmor duži od sedam dana od 2001 godine, kada je dobio malariju.

foto: Reuters

Izvori bliski kompaniji tvrde da zbog situacije sa Teslom, pokušavaju da nađu nekoga ko bi pomagao Masku sa obavezama, da bi ga malo oslobodili pritiska.

On ističe da nema nameru da napusti funkciju predsedavajućeg upravnog odbora i generalnog direktora, ali ako ljudi iz Tesle misle da imaju nekoga ko može bolje da radi umesto njega, on će odmah prepustiti "uzde".

Kurir.rs/Njujork tajms Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track