Najnovije vesti

JOŠ JEDNA MRAČNA TAJNA VLADARA DUBAIJA: Ovu njegovu ćerku niko nije video 20 godina! Rođaci poslala pismo i od tada joj se izgubio svaki trag (VIDEO)
Foto: EPA/Profimedia/Printscreen

NIJE PRVA KOJA JE ŽELELA DA POBEGNE

JOŠ JEDNA MRAČNA TAJNA VLADARA DUBAIJA: Ovu njegovu ćerku niko nije video 20 godina! Rođaci poslala pismo i od tada joj se izgubio svaki trag (VIDEO)

Planeta

Nakon što je ćerka vladara Dubaija, Latifa Muhamed al Maktum, pokušala da pobegne od svog strogog oca, pronela se vest da je i njegova supruga učinila isto.

Najmlađa supruga vladara Dubaija mesecima je oprezno planirala bekstvo u London, i to nakon što joj je muž, Muhamed bin Rašid Maktum, lagao da je zatočio i mučio svoju stariju ćerku.

Haja bint al Husein
Haja bint al Husein foto: Profimedia

Prijatelji su rekli da je princeza Haja Bint al Husein pobegla iz Dubaija kada je čula kako šeik Muhamed tretira svoju ćerku. Nije želela da nju zadesi ista sudbina.

foto: EPA

Strani mediji sada prenose i priču još jedne princeze koja u javnosti nije viđena 20 godina.

 

Reč je o Šamsi al Maktum (37), ćerki pomenutog šeika, koja je još kao tinejdžerka želela da pobegne od strogog oca.

O tome je pisala u pismu rođaci Fatimi Esabri, koja je tada živela u Londonu, 16. septembra 1999. godine.

 

Nekoliko meseci posle pisanja tog pisma, pobegla je sa porodičnog imanja u Velikoj Britaniji što je pokrenulo veliku potragu.

 

Dva meseca kasnije, navodno je kidnapovana i vraćena u Dubai, a od tada je niko nije video u javnosti.

Njena sestra tvrdi da je drže protiv njene volje u palati u Dubaiju i to pod drogama.

 

Kada se Šamsa požalila rođaci, u pismu je napisala: "Razmišljam da pobegnem. Znam da to neće rešiti moje probleme, zato sam mislila da ponovo razgovaram sa majkom. Ne brini, ti mi ne daješ nikakve ideje niti me hrabriš da radim bilo šta. Samo kažem da sam se odlučila na to i da ovde nema ništa što bi me zadržalo", rekla je tada.

Fatima, koja inače sada živi kao muškarac Markus, kaže da je Šamsa tada bila ljuta jer joj otac, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, zabranio da ide na fakultet.


Navodi se i da je 2 nedelje pre pisanja pisma htela da se ubije.

Esabri kaže da je pokušao da priča i sa devojčicinom majkom, ali bez uspeha.

Zbog toga je i njemu ukinut džeparac i ostao je bez titula. On je u nekoliko intervjua istakao da strahuje za živote dve sestre, Latife i Šamse.

 

"Tamo nema slobode, da sam i ja ostao, ne verujem da bih preživeo", rekao je.

 

Podsetimo, Šamsina mlađa sestra Latifa (33) prošle godine je snimila video u kome je objašnjavala da ih otac drži u zatočeništvu, zato što je svako od njih pokušao da pobegne.

Latifa je filmskim bekstvom prošle godine htela da ode do Indije, ali navodno uhvaćena u Emiratima i vraćena nazad.

 

Kurir.rs/Mirror
Foto: EPA/Profimedia/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...