Najnovije vesti

PRODAJE SE MOĆNA PUTINOVA LIMUZINA: Aurus je oduševio svet na inauguraciji ruskog predsednika, cena je prava sitnica, a evo ko su glavni kupci! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

otvoren salon u moskvi

PRODAJE SE MOĆNA PUTINOVA LIMUZINA: Aurus je oduševio svet na inauguraciji ruskog predsednika, cena je prava sitnica, a evo ko su glavni kupci! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Ruska kompanija Aurus, prvi ruski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je izložbeno-prodajni salon u Moskvi.

U salonu će potencijalni kupci moći da se upoznaju sa modelom "senat", koji ima motor od osam cilindara i dve turbine, kao i pogon na sva četiri točka.

Ciljna grupa kupaca limuzine "aurus", čija je cena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), uglavnom su klijenti u Severnoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namenjena i evropskim i kineskim kupcima.

"Očekujemo da sličan salon bude otvoren u Kini 2020. ili 2021. godine", rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.

Direktor brenda Aurus Adil Širinov izjavio je da se ne planira maloprodaja tih automobila u 2019. godini, ali da će biti moguće da se automobil pogleda i poruči.

Projekat Kortež obuhvata luksuzne automobile za najviše državnike i u njega spadaju limuzina, sedan, miniven i terenac na jedinstvenoj modularnoj platformi.

Projektom rukovodi Državni istraživački institut za automobile, uz partnerstvo sa grupom Solers i stranim partnerima. Rusija je u taj projekat uložila 12,4 milijarde rubalja (189 miliona dolara).

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin se vozio u jednoj od limuzina "aurus" tokom prošlogodišnje inauguracije za predsednika.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...