Najnovije vesti

AMERIČKA NOĆNA MORA!  RUSKI MEGA RAKETNI SISTEM PROŠAO POSLEDNJA TESTIRANJA: S-500 kreće u serijsku proizvodnju, ali se neće prodavati van Rusije (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

oružje

AMERIČKA NOĆNA MORA! RUSKI MEGA RAKETNI SISTEM PROŠAO POSLEDNJA TESTIRANJA: S-500 kreće u serijsku proizvodnju, ali se neće prodavati van Rusije (VIDEO)

Planeta

Direktor vojnog koncerna "Rosteh" Sergej Čemezov saopštio je da će uskoro početi serijska proizvodnja najnovijih protivvazdušnih raketnih sistema S-500.

Prema rečima Čemezova, "serijska proizvodnja S-500 će početi za godinu dana".

 

On je naglasio da u narednih pet godina Rusija neće izvoziti ove sisteme.

"Pre svega treba obezbediti svoju vojsku, a tek nakon toga će se proizvoditi za izvoz", rekao je šef "Rosteha" u intervjuu za RBK.

 

Pritom je Čemezov naglasio da postoji velika potražnja za S-400, navodi Sputnjik.

Podsetimo, krajem aprila je saopšteno da je S-500 prošao finalno testiranje.

Prema rečima proizvođača, sistem S-500 "Prometej" će biti najbolji sistem zaštite od aviona. Pokriva radijus od 600 kilometara, a ciljeve može da gađa 100 kilometara iznad zemlje. Jedan sistem istovremeno može da cilja deset meta.

 

Rakete s-500 mogu da dejstvuju i izvan zemljine atmosfere. Može da obori balističke rakete svih vrsta. Može da se integriše sa sitemima S-300, S-350 i S-400. "Prometej" može da koristi tri rakete. Kako proizvođač navodi, bez problema obara avione, krstareće rakete, helikoptere, bespilotne letelice, balističke rakete…

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto:YT Printscreen

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...