UKRAJINSKA TINEJDŽERKA UNAKAZILA BEBU DA BI MOGLA DA IDE NA SASTANAK: Lekari se bore za život jednomesečnog Mikite, komšinica koja ga je pronašla se onesvestila! (VIDEO)
Foto: Screenshot

strava

UKRAJINSKA TINEJDŽERKA UNAKAZILA BEBU DA BI MOGLA DA IDE NA SASTANAK: Lekari se bore za život jednomesečnog Mikite, komšinica koja ga je pronašla se onesvestila! (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinska tinejdžerka je navodno pretukla svoju novorođenu bebu, kko bi moga da ide na sastanak.

Jednomeseči Mikita pronađen je pretučen na ivici smrti u gradu Rovno u zapadnom regionu Ukrajine. Svedoci kažu da je jedna od komšinica iz zajedničkog stana koji su otkrili dečaka onesvestio nakon što je video njegovo strašno stanje.

Prema izveštajima, Mikita i njegova 19-godišnja majka živeli su zajedno u socijalnom stanu. Bila je odsutna ceo dan, a komšije, koje su znale da je Mikita sam u svojoj sobi, počele su da brinu i odlučile su da ga provere.

Tatjana Primak, žena koja živi u susednoj kući, rekla je lokalnim medijima: "Kada smo ušli u sobu videli smo Mikitu u njegovom krevetiću. Desno mu je oko bilo crno. Nos mu je bio blokiran osušenom krvlju i jedva je disao. Počeli smo da se presvlačimo i videli smo crne modrice po celom telu. Jedna žena koja je bila u sobi onesvestila se nakon što je sve ovo videla".

Komšije su pozvale hitnu pomoć i policiju. Mikita je prebačen na intenzivnu negu gde se nalazi u kritičnom stanju i lekari se još uvek bore za njegov život.

Medicinari pretpostavljaju da dete ima prelome lobanje, ali ne mogu da tačno procene zbog njegovog teškog stanja.

"Dečak je u teškom stanju. Sumnjamo da mu je lobanja polomljena, ali sada to ne možemo da ispitamo", rekao je Mihajilo Kulik, šef odeljenja intenzivne nege regionalne dečje bolnice u Rovnu.

"Nikada nisam video bebu u tako strašnom zanemarenom stanju. Mislim da mu njegova majka nikada nije menjala odeću niti koristila pelene. Njegova koža je u groznom stanju", kaže on.

Majka se jutros vratila kući i odvedena je u policijsku upravu na saslušanje.

"Majka je rekla da je pod stresom zbog bebinog neprestanog plakanja. Ostavila je bebu sama i otišla na sastanak", rekao je portparol policije Anton Kruk.

Policija je pokrenula krivični postupak protiv majke zbog nanošenja povreda i

neispunjavanja roditeljskih dužnosti.

foto: Screenshot

Psiholog socijalne službe, Julija Tkačenko, nije mogla da ne zaplače nakon što

je videla dete i obavila razgovor sa majkom, prenose ukrajinski mediji.

"Nema sumnje da je bebe brutalno pretučena. Majka je rekla da "nije dirala Mikitu i da su njegove povrede uzrokovane promajom".

Mikitinog oca, muškarca od 27 godina, ne zanima sudbina dečaka, javljaju lokalni mediji.

Igor Novosad, šef socijalnog stana koji poznaje porodicu, rekao je: "Majka ima starijeg sina. Ona ga je rodila u 16, a on sada ima tri godine. Dete je odvedeno iz nje u rehabilitacioni centar zbog nasilja u porodici".

Izveštaji lokalnih medija ukazuju na to da su decu odgajali različiti muškarci. Socijalne službe saopštile su da prikupljaju dokumentaciju da bi tužile majku.

"Majci će biti uskraćeno roditeljsko pravo. Dečak će joj biti oduzet i smešten u sirotište", kaže Andrej Miščenija, šef službe za zaštitu djece u Rovnu.

Majka se suočava sa kaznom od pet godina zatvora ukoliko bude proglašena krivom, objavila je policija.

Kurir.rs/Daily mail Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track