SUOČILA SE SA SVOJIM ZLOSTAVLJAČEM NA TELEVIZIJI, PA SE U SUZAMA SRUŠILA NA POD: Imala sam 14 godina kada si me silovao!
Foto: Printscreen: Youtube/ WELT Nachrichtensender

POTRESNO

SUOČILA SE SA SVOJIM ZLOSTAVLJAČEM NA TELEVIZIJI, PA SE U SUZAMA SRUŠILA NA POD: Imala sam 14 godina kada si me silovao!

Planeta -

U programu iračke državne televizije prikazano je suočavanje otete i silovane pripadnice etničko-verske manjine Jezida sa pripadnikom Islamske države, koji ju je zlostavljao.

"Podigni glavu", rekla mu je.

"Zašto? Imala sam 14 godina kada si me silovao. Uništio si mi život. Uzeo si mi sve o čemu sam maštala", rekla mu je Ašvak Hadži Hamid Talo, boreći se sa suzama, da bi se na kraju stropoštala na pod.

Ona je u prilogu opisala kako su iračke snage bezbednosti uhapsile njenog mučitelja i pitale je da li će doći na suočavanje u Bagdadu. Video nosi oznaku iračke obaveštajne službe.

U leto 2014. Islamska država je zauzela ogromne teritorije na severu Iraka, uključujući i područja na kojima žive Jezidi. Hiljade njihov žena oteli su i godinama zlostavljali i seksualno iskorišćavali ekstremisti.

Ašvak je za sto dolara kupio jedan ekstremista. Godine 2015. uspela je da pobegne i dospela u nemačku pokrajinu Baden-Virtemberg, gde je živela s majkom i braćom.

Godine 2018. napustila je Nemačku pošto je svog mučitelja videla na ulici, ali se u septembru ponovo vratila u Nemačku, gde se nalazi pod medicinskim i psihološkim nadzorom.

Istražitelje je svojevremeno optuživala da nisu ozbiljno shvatili njen slučaj, ali je sada priznala da dotičnog ekstremistu nije videla u Nemačkoj.

Kurir.rs/Focus.de

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja