TURCI ĆE JEDNIM POTEZOM OGADITI CIGARETE PUŠAČIMA: Evo kako će izgledati novo pakovanje! (VIDEO)
Foto: Profimedia

efikasno

TURCI ĆE JEDNIM POTEZOM OGADITI CIGARETE PUŠAČIMA: Evo kako će izgledati novo pakovanje! (VIDEO)

Planeta -

Turska će početi da pakuje cigarete i duvanske proizvode u jednoličnoj ambalaži u nastojanju da suzbijanje prodaju duvana i obeshrabri pušače, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

U saopštenju ministarstva se navodi da će proizvodnja jednoobraznih paklica cigareta početi u četvrtak, 5. decembra, i da će se prodaja starijih, brendiranih paklica biti stopirana 5. januara 2020. godine, prenosi Rojters.

Prodajom cigareta u jednoličnoj ambalaži, Turska će se pridružiti zemljama kao što su Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada i Australija.

Oboljenja povezana sa konzumiranjem duvana, prema podacima turskih vlasti, uzrok su više od 100.000 smrtnih slučajeva godišnje u toj zemlji.

Prema novim propisima, duvanski proizvodi će se prodavati u jednoobraznim standardnim pakovanjima sa porukama upozorenja i drugim obaveznim informacijama i ilustracijama.

Naziv brenda će biti napisan samo na jednoj strani pakovanja, maksimalno na pet odsto površine strane. Ni logotip ni simbol brenda neće biti dozvoljen na novom dizajnu pakovanja.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track