DOK JE NAROD ZAKLJUČAN, NJEMU RUČAK PADA S NEBA: Ljubitelj pilava poslao helikopter da mu donese 36 porcija sa drugog kraja zemlje
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

malezija

DOK JE NAROD ZAKLJUČAN, NJEMU RUČAK PADA S NEBA: Ljubitelj pilava poslao helikopter da mu donese 36 porcija sa drugog kraja zemlje

Planeta -

Kako su Malezijci zatvoreni po kućama zbog epidemije koronavirusa, službe za dostavu hrane su sve popularnije. Međutim, jedan kupac izazvao je bes javnosti jer je poslao helikopter preko pola zemlje da bi mu doneo - pilav.

Kako prenosi Jahu njuz, policija istražuje da li su prekršene epidemiološke mere nakon što je helikopter sleteo u grad Ipoh kako bi pokupio 36 porcija jela od pirinča i vratio se u Kuala Lumpur, 180 kilometara dalje.

Zvaničnici su uveli lokdaun kako bi se izborili sa širenjem korone i ljudima je naloženo da ostanu kod kuće i zabranjeno im je putovanje po zemlji osim u izuzetnim slučajevima.

Društvene mreže su se usijale nakon što su se pojavili snimci helikoptera kako sleće kako bi pokupio hranu iz poznatog restorana u Ipohu.

"Ko radi nešto ovako?", naveo je jedan korisnik Tvitera. "Ovde ima ljudi koji ne mogu da se vrate kući da bi otišli na sahranu ili da se oproste od voljenih, jer to nije dovoljno validan razlog za putovanje", dodao je korisnik.

Jelo koje se sastoji od pirinča, mesa, povrća i kari sosa poznato kao "nasi ganja" navodno je, piše Jahu, "adiktivno" iako ne sadrži narkotike.

Policija je saopštila da je helikopter imao dozvolu da napusti prestonicu ali zbog održavanja, ne da pokupi hranu.

Istraga je u toku. Identitet kupca nije objavljen a vlasnik helikoptera je rekao da su imali svu potrebnu papirologiju. "Bilo je to brzinsko kupljenje hrane", rekao je lokalnom mediju Fri Malezija tudej, Muhamed Rafi Čeku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track