MILIJARDER GRADI NAJLUKSUZNIJI HOTEL NA MEDITERANU: Imaće 29 soba, a izgradnja će morati da stane tokom sezone parenja ptica
Foto: Arkadij Schell / Panthermedia / Profimedia

na majorci

MILIJARDER GRADI NAJLUKSUZNIJI HOTEL NA MEDITERANU: Imaće 29 soba, a izgradnja će morati da stane tokom sezone parenja ptica

Planeta -

Milijarder, biznismen i ljubitelj Majorke, RIčard Brenson počeo je izgradnju raskošnog hotela na španskom ostrvu koje je popularno među turistima dubljeg džepa.

Britanski milijarder i vlasnik kompanije Virdžin, 10 godina je imao problema sa vlastima Majorke koje su mu tek letos dale dozvole za izgradnju luksuznog hotela.

Hotel sa 29 soba niče na zapadnom delu ostrva, a lokalni mediji prenose da je hotel-vila već danima okružena skelama i zaštitnom ogradom.

Brenson još od detinjstva odlazi na Majorku a pre nekoliko godina je rekao da želi da na ostrvu podigne "najbolji hotel na svetu". Kasnije je opis preformulisao u "najluksuzniji hotel na Mediteranu".

On je imanje Son Bunjola, koje se prostire na 300 hektara kupio još 1994. godine, ali ga je prodao 2002. jer lokalne vlasti nisu htele da mu izdaju građevinske dozvole.

Brenson ipak nije odustao nego je imanje ponovo kupio 2015. godine za 15 miliona evra a poslednju dozvolu potrebnu za izgradnju hotela dobio je početkom leta.

Mediji prenose da će bogataš morati da se pridržava strogih pravila i da neće moći da proširi hotel van dozvoljenih gabarita, kao i da će morati da prekine sa radovima tokom sezone parenja ptica, između februara i juna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track