Avganistanski vojnik ubio dva natovca
Foto: REUTERS

Avganistanski vojnik ubio dva natovca

Planeta -
Tokom avgusta u toj zemlji ubijeno 12, a od početka godine 42 pripadnika međunarodnih trupa

KABUL - Dva pripadnika NATO trupa ubijena su danas u istočnom delu Avganistana, kada je na njih vatru otvorio jedan avganistanski vojnik, koji je odmah posle napada ubijen, saopštila je međunarodna koalicija.

"Jedan pripadnik nacionalne avganistanske vojske ubio je danas dva pripadnika Isafa u provinciji Lagman", izjavio je portparol međunarodne koalicije u Avganistanu i dodao da je napadač odmah potom ubijen.

Tokom avgusta u Avganistanu je ubijeno 12, a od početka godine 42 pripadnika međunarodnih trupa.

Jutros je na jugu Avganistana ubijeno 10 vojnika kada su talibani napali jedan kontrolni punkt, a pet vojnika je ili oteto ili se pridružilo napadačima.

Portparol provincije Helmand Daud Ahmadi je rekao da su pobunjenici napali kontrolni punkt u oblasti Vašir u provinciji Helmand koja važi za jedno od glavnih uporišta talibanskih pobunjenika na jugu zemlje.

Prema njegovim rečima, četiri vojnika su povređena, a pet vojnika je pošlo sa napadačima, ali nije jasno da li su oteti ili su otišli svojevoljno.

U odvojenom incidentu 17 meštana, među kojima 15 muškaraca i dve žene u jednom selu u oblasti Kadžaki, takođe u provinciji Helmand, ubijeno je tokom noći i glave su im odsečene, preneli su lokalni zvaničnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track