U STRAHU SU VELIKE OČI Ruski tenkovi T-72 sa nadgradnjom opet podstakli priču o INVAZIJI Ukrajine! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Svi čekaju rat, ali on i dalje ne počinje

U STRAHU SU VELIKE OČI Ruski tenkovi T-72 sa nadgradnjom opet podstakli priču o INVAZIJI Ukrajine! VIDEO

Planeta -

Priča o ruskoj invaziji i dalje ne prestaje uprkos tvrdnjama da će se predsednici dve supersile međusobno sastati sa samo jednom temom - Ukrajina.

Za to vreme društvene mreže prepune su snimaka ruskih tenkova sa ruske strane kako se kreću prema ukrajinskoj granici.

Na snimcima se vide tenkovi T-72 u verzijama B-3 i B1 sa nadgradnjom na kupoli kako bi se zaštitili od napada protivoklopnim raketama lansiranim sa ukrajinskih dronova i pre svega američkog protivoklopnog sistema Dževelin, koje u svom naoružanju ima Ukrajina.

Ova nadgradnja je nekim na Zapadu ukazala da se priprema invazija i da tenkovi kreću u akciju. Naravno i veliko slovo "Z" bilo je nezaobilazno na oklopnim vozilima.

Ono što je interesantno na drugom snimku se vidi kombinovana oklopna formacija sastavljena od borbenih vozila pešadije BMP-2, tenkova T-72B1, izžinjerijska vozila, nosači lansirnih mostova kao i lanseri termobaričnih raketa TOS-1A.

Podsetimo, rešetkasta nadgradnja na kuplama ruskih tenkova pojavila se posle iskustva sa upotrebom oklopa u Siriji i posle rata u nagorno Karabahu, kada su azerbejdžanski dronovi udarim iz vazduha raketama i dronovima kamikazama uništili oklopni klin jermenske vojske.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track