UNIŠTEN NAJVEĆI TRANSPORTNI AVION NA SVETU AN-225 U BORBI ZA AERODROM HOSTOMEL?! Da li su ga Rusi zaista razneli u pramparčad!
Foto: Profimedia

izvazija na ukrajinu

UNIŠTEN NAJVEĆI TRANSPORTNI AVION NA SVETU AN-225 U BORBI ZA AERODROM HOSTOMEL?! Da li su ga Rusi zaista razneli u pramparčad!

Planeta -

Društvenim mrežama prenela se vest da su ruske snage za vreme bitke za aerodrom Hostomel, koji je inače koristila vauduhoplovna kompanija Antonov ( koja proizvodi transportne avione) u napadu uništen i najveći avion na svetu AN-225.

Na snimcima koji se pojavljuju vidi se hangar u kome je inače bio smešten najveći avion na svetu An-225 Mirja kompanije Antonov, koji je bio baziran tu.

Inače pre dva dana pojavila se informacija kada su Rusi zauzeli taj aerodrom da je letelica AN-225 čitava i neoštećena, zatim da je avion prebačen u Rusiju, što je bila lažna vest, do sad da je letleica u napadu ruskih dronova uništena.

Međutim, postoji i druga verzija, prema kojoj su ruski helikopteri koji su prebacivali padobrance tokom bitke ispalili nevođena raketna zrna i uništili avion u nameri da potisnu ukrajinske snage.

Za sad nijedna od verzija nije zvanično potvrđena.

Inače aerodrom Hostomel je od početka bio meta ruske invazije. On je zauzet prvog dana ruske invazije masovnim helikopterskim desantom.

An-225 je najveći ikad napravljeni transportni avion na svetu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Bonus video:

01:32

RUSKA VOJSKA UŠLA U HARKOV: Pogledajte snimak tenkova koji prodiru u grad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja