PRVI PUT OD POČETKA RATA U UKRAJINI Ruski teretni brod uplovio u luku u Marijupolju, Kijev pobesneo?! Evo šta će prevoziti
Foto: Shutterstock

ruska invazija na ukrajinu

PRVI PUT OD POČETKA RATA U UKRAJINI Ruski teretni brod uplovio u luku u Marijupolju, Kijev pobesneo?! Evo šta će prevoziti

Planeta -

Zvaničnik koji podržava Rusiju u okupiranoj ukrajinskoj luci Marijupolj najavio je pre nekoliko dana da će prvi brod koji će krenuti otkako su proruske snage završile zauzimanje grada krenuti u narednih nekoliko dana, prenela je agencija TASS.

U izveštaju agencije TASS se navodi da je brod uplovio u luku kako bi utovario metal i transportovao ga na istok u Rusiju, što je zvanični Kijev okarakterisao kao pljačku, prenosi Rojters.

Azovstal, Marijupolj, Ukrajina, Tu-22m3, Su-34
foto: EPA/Mariupol City Council

Portparol luke rekao je za TAS da će na brod biti utovareno 2.700 tona metala koji će biti transportovan 160 kilometara na istok do ruskog grada Rostova na Donu.

Ukrajinski ombudsman za ljudska prava Ljudmila Denisova rekla je da je ova operacija pljačka koju sprovodi Rusija, prenosi Blic pisanja Tanjuga.

- Pljačka na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine se nastavlja. Posle krađe ukrajinskog žita, okupatori su pribegli izvozu metalnih proizvoda iz Marijupolja, napisala je ona na platformi Telegram.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track