REFERENDUMI U UKRAJINI: Duma bi u četvrtak mogla da raspravlja o aneksiji okupiranih delova Ukrajine?
Foto: EPA / ALEXANDER ASTAFYEV / Sputnik

REFERENDUMI U TOKU

REFERENDUMI U UKRAJINI: Duma bi u četvrtak mogla da raspravlja o aneksiji okupiranih delova Ukrajine?

Planeta -

Duma, donji dom ruskog parlamenta, mogla bi u četvrtak da pokrene raspravu o pripajanju okupiranih delova Ukrajine, saopštila je novinska agencija TASS pozivajući se na neimenovani izvor.

Moskva je u petak organizovala referendume o pridruživanju Rusiji u četiri okupirane regije Ukrajine, što je izazvalo osudu Kijeva i zapadnih nacija, koje su glasanje nazvale prevarom i obećale da neće priznati rezultate.

TASS je citirao Denisa Pušilina, šefa separatističke oblasti Donjeck u Ukrajini koju podržava Rusija, koji je rekao da se njegovi prioriteti neće promeniti kada region postane deo Rusije.

Takođe, ruska agencija je citirala i neimenovani izvor iz Dume koji je rekao da bi veće već u četvrtak, dva dana nakon završetka takozvanih referenduma u ​​četiri pokrajine, moglo da raspravlja o nacrtu zakona o inkorporaciji delova Ukrajine koje je okupirala Rusija, prenosi Gardijan.

Agencija Interfaks je prenela tvrdnje izvora koji kaže da bi gornji dom mogao da razmotri predlog zakona istog dana, a RIA Novosti, takođe pozivajući se na neimenovani izvor, saopštila je da bi predsednik Rusije Vladimir Putin mogao da se sprema da se zvanično obrati na vanrednoj zajedničkoj sednici oba doma u petak.

Zvaničnik u regionu Luganska saopštio je da je izlaznost posle dva dana glasanja bila 45,9 odsto, dok je u Zaporožju bila 35,5 odsto, prenele su ruske agencije.

Glasanje se završava u utorak.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track