TROJE NASTRADALIH U NEVREMENU U SLOVENIJI: Policija saopštila informacije o katastrofi HOLANĐANE POKOSIO GROM KOD KRANJA (VIDEO)
Foto: Facebook printscreen

užas

TROJE NASTRADALIH U NEVREMENU U SLOVENIJI: Policija saopštila informacije o katastrofi HOLANĐANE POKOSIO GROM KOD KRANJA (VIDEO)

Planeta -

Najmanje troje ljudi poginulo je od posledica nevremena i katastrofalnih poplava koje su zahvatile delove Sloveniju, objavila je slovenska novinska agencija STA.

Jedan stariji Slovenac je nastradao na području Kamnika, a dvoje Holanđana u planinama na području Kranja. Policija je navela da se okolnosti smrti još utvrđuju.

- Čini se da je u Kamniku muškarac nastradao od posledica poplava, a da su Holanđani u planinama nastradali od udara groma. Još se utvrđuju okolnosti smrti - izjavila je Maja Adlešič Ciperle iz policije.

Nestanak Holanđana je prijavljen u četvrtak uveče.

Komandant civilne zaštite Srečko Šestan navodi da ga je policija obavestila da ima i nekoliko smrtnih slučajeva, ali da još nema konkretnih informacija o okolnostima.

Situacija zbog nevremena je ozbiljna, upozorio je ministar odbrane Marjan Šarec, vojska je na terenu, a aktiviran je i akcijski plan "Vihra".

Taj plan predviđa aktiviranje snaga slovenačke vojske u slučaju elementarnih nepogoda većih razmera.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja