GOTOVA JE ERA "UDARI I BEŽI", ODBRANA IM JE SLABIJA OD PAUČINE! Jeziva pretnja iranskog generala - "Definišemo NOVA PRAVILA"
Foto: Youtube/Ananda Yudha Pratama/MEMRI TV Videos

GOTOVA JE ERA "UDARI I BEŽI", ODBRANA IM JE SLABIJA OD PAUČINE! Jeziva pretnja iranskog generala - "Definišemo NOVA PRAVILA"

Planeta -

Iranski napad na Izrael, koji je Teheran nazvao "Operacija iskreno obećanje", otkrio je "koliko je zapravo slaba odbrambena moć cionističkog režima", tvrdi komandant kopnenih snaga iranske vojske Kumars Hejdari, upozoravajući Tel Aviv da nijedan od njegovih neprijateljskih poteza protiv Irana neće proći nekažnjeno.

Govoreći na konferenciji za novinare u utorak, brigadni general je rekao da je operacija, tačnije odmazda za izraelski vazdušni napad na konzularni deo iranske ambasade u Damasku, "izvedena na zahtev iranske nacije."

On je rekao da je operacija odmazde dokazala da su "odbrambeni sistemi Izraela slabiji od paučine."

- Iranske oružane snage razbile su tabu o mogućnostima izraelskog režima, pokazale svoju moć, jasno stavile do znanja da je era "udari i beži" napada završena i definisale nova pravila za region - naveo je komandant.

On je dalje ukazao na napredak Kopnene vojske u razvoju moderne vojne opreme, rekavši da je veštačka inteligencija integrisana u domaće oružje, i da su vojni helikopteri opremljeni širokim spektrom projektila, radara i oružja koja koriste veštačku inteligenciju.

- Kopnene snage će koristiti novo pametno oružje sa velikim dometom, preciznošću i mogućnostima umrežavanja - dodao je on.

Jedinice iranske vojske održaće u sredu masovne vojne parade širom zemlje kako bi proslavile Dan nacionalne armije.

Na sastanku sa grupom najviših vojnih komandanata prošle godine, ajatolah Ali Hamnei pozvao je iranske oružane snage da nastave da pojačavaju svoju gotovost u svim oblastima i da ne prestanu da napreduju jer pretnje nikada neće nestati.

(Kurir.rs/Tasnim/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track