MAJKA MONSTRUM: Terala trogodišnje dete da pije alkohol

MAJKA MONSTRUM: Terala trogodišnje dete da pije alkohol

Planeta -
Britanka Šenon Barouz htela je odmalena da navikne svoju ćerku Džejmi Li na alkoholna pića da bi, kad poraste, mogla da joj pravi društvo na ludim žurkama

LONDON - Nesavesni roditelj.Britanka Šenon Barouz (35) iz Donkastera u Jorkširu terala je svoju ćerku Džejmi Li (20) da pije alkohol od njene treće godine da bi joj bila dobar partner u alkoholisanju kada poraste. Naime, majka monstrum oduvek je uživala u žurkama, pa joj je posebna želja bila da ima dobro društvo za izlaske, zbog čega je svoje dete navikavala na podnosi alkohol i spremala je za tu ulogu od malih nogu. Lekari su nesavesnu ženu upozoravali da bi to moglo da ugrozi zdravlje deteta, ali ona se na to nije obazirala.Mlada Džejmi pila je konzerve piva svakog vikenda tokom detinjstva, a za 15. rođendan dobila je od majke flašu votke da se napije s društvom. A onda, kada je napunila 18 i zakonski mogla da kupuje i konzumira alkohol, krenula je u izlaske s majkom, na kojima ostaje i do četiri sata ujutru.- Mnogo volimo da se napijamo zajedno. Ako Džejmi izgubi kontrolu, vodim računa o njoj, ali i ona meni ako je to potrebno. Mi smo najbolje drugarice i uvek se ludo provedemo - kaže uz osmeh mama Šenon.Prema njenim rečima, odlučila je da svoju ćerku navikne na alkohol odmalena jer je znala da će se opijati kada poraste i da to neće moći dobro da podnosi ako ne bude unapred pripremljena.- Napijala sam se od 14. godine i često sam znala da se onesvestim na ulici. Nekoliko puta me je policija vraćala kući. Nisam htela da se to događa i mom detetu - rekla je ona samouvereno.Inače, Šenon je nezaposlena, a svoje provode s ćerkom finansira od novca koji dobija od bivšeg muža, Džejminog oca Džona (50), koji još plaća alimentaciju za ćerku. On čuva njihovo troje mlađe dece, dva sina od 12 i ćerku od 13 godina. I Džejmi je nezaposlena jer je nedavno dobila otkaz u jednoj prodavnici odeće, ali ističe da je srećna jer njena mama može da im priušti opuštanje u lokalnim barovima.

Šenon: Tinejdžeri dobro podnose alkoholDoktorka Sara Džarvis rekla je da bi takav način života i konzumiranje alkohola od rane mladosti moglo da proizvede trajne posledice na organizam deteta, da ugrozi razvoj mozga, ali i značajno uništi jetru. Međutim, Džejmina majka Šenon ne veruje u takve prognoze.- Moja ćerka je dobro istrenirana, a i mlada je. Tinejdžeri su veoma otporni - istakla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja