GRAĐANI SE (NE)PITAJU: Od septembra 2017. parking će se naplaćivati i u 10. bečkoj opštini!
Foto: Printscreen Oe24.at

beč zavodi red

GRAĐANI SE (NE)PITAJU: Od septembra 2017. parking će se naplaćivati i u 10. bečkoj opštini!

Austrija -

BEČ - Od septembra 2017.godine uvodi se obavezno plaćanje parkinga i u 10. bečkoj opštini Favoriten. Nalepnice za parkiranje važiće od 4. septembra, odmah posle puštanja u promet produžene linije metroa do Oberlaa.

Trenutno na ulicama oko Rojmanplaca (Reumannplatz) mogu se videti mnogobrojna vozila sa registarskim tablicama iz različcitih pokrajini. Međutim to će se promeniti najkasnije sledeće godine na jesen.

Naime, Socialdemokratska stranka Austrije (SPÖ), Zeleni i lista “Zajedno za Beč” doneli su u junu odluku o uvođenju nalepnica za parkiranje u Favoritenu. Ova odluka je izglasana tesnom većinom, sa samo jednim glasom više, i zahvaljujući nedolasku odbornika Slobodarske patrije Austrije (FPÖ).

Iako se neće sprovoditi anketiranje građana, zamenik načelnika 10. bečke opštine Josef Kaindl (SPÖ) navodi, da će mišljenje građana uzeti u obzir, i da su i građani uključeni u donošenje ove odluke. Međutim FPÖ, Narodna stranka (ÖVP) i NEOS insistiraju na anketiranju građana.

Odluka o uvođenju nalepnica za parkiranje neće biti primenjena na čitavom području Favoritena. Industrijski delovi na jugu opštine biće izuzeti, dok će drugi detalji, kao što su takozvane zone preklapanja, biti rešeni u dogovoru sa gradom.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track