JEZIVI DETALJI UBISTVA TINEJDŽERKE (17) U AUSTRIJI: Avganistanca (16) majka žrtve hranila i primala u stan, a on joj iskasapio ćerku! Već je ubijao u domovini, a Austrija ga štitila od deportacije!
Foto: Printscreen

ubica se predao

JEZIVI DETALJI UBISTVA TINEJDŽERKE (17) U AUSTRIJI: Avganistanca (16) majka žrtve hranila i primala u stan, a on joj iskasapio ćerku! Već je ubijao u domovini, a Austrija ga štitila od deportacije!

Austrija -

BEČ - Avganistanac Saber Ajhonzadi (17) osumnjičen za ubistvo Austrijanke Mišel F. (16) predao se policiji u Beču.

Austrijsku javnost posle gnusnog zločina dodatno je šokiralo saznanjem da Avganistancu ovo nije prvi zločin i da je već ubijao u svojoj domovini. On je ilegalno ušao u Austriju u proleće 2016. i podneo zahtev za azil, ali je odbijen.

Međutim uprkos tome njega nisu mogli da deportuju već mu je dodeljena takozvana supsidijarna zaštita koja se priznaje licima čiji život bi bio ugrožen povratkom u zemlju porekla (trenutno u Austriji je 3.600 takvih osoba).

Njemu je u februaro ove godine produžen ovaj "tolerisani boravak" za dve godine tačnije do 2020. Saber je sredinom godine tražio da mu dozvole da se preseli u dom za mlade u Štajeru. On je kao razlog naveoe da tamo živi njegova devojka Mišel i da želi da joj bude bliže kako bi se češće viđali.

Majka (52) ubijene tinejdžerke kaže da su nadzornici stalno tražili da potpisuje dozvolu da Saber boravi u njenom stanu. Dodaje da nije bila srećna zbog te veze. "Saber je tretirao Mišel kao svoje vlasništvo i živeo na naš račun", dodaje očajna majka.

Raskidali su nekoliko puta, a poslednji put kada su se rastali on je prevario sa školskom drugaricom. Međutim Mišel je odlučila da Saberu da još jednui šansu i pomirila se sa njim u četvrtak, u tri dana kasnije zadao joj je smrtonosni udarac nožem u leđa u njenoj spavaćoj sobi. U vreme zločina njeni majka i sestra su bili u stanu. Posle zločina Avganistanac je pobegao kroz prozor.

On je dok je bio u bekstvu pozvao Mišelinu majku i hladnokrvno je pitao "gde je ona", kako bi proverio da li je zločin otkriven.

Avganistanac je bio u bekstvu dva dana, a onda se sam prijavio policiji u Beču, koja ga je uhapsila. Njemu za ovaj zločin preti kazna od 15 godina zatvora i biće mu ukinuta zaštita, ali je to Mišel platila glavom.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track