Najnovije vesti

TOTALNI OBRT! Austrijska vlada nije pala zbog Tajane, već ZBOG LAŽNE RUSKINJE KOJA JE U SOBI, A NE VIDI SE NA SNIMKU: U jednom trenutku Srpkinja je upozorila Štrahea, ali on je NIJE POSLUŠAO!
Tajana Gudenus upozoravala da je reč o nameštaljci, Foto: Facebook

AFERA KOJA TRESE AUSTRIJU

TOTALNI OBRT! Austrijska vlada nije pala zbog Tajane, već ZBOG LAŽNE RUSKINJE KOJA JE U SOBI, A NE VIDI SE NA SNIMKU: U jednom trenutku Srpkinja je upozorila Štrahea, ali on je NIJE POSLUŠAO!

Austrija

Tajana Gudenus prva je posumnjala u navodnu nećaku ruskog oligarha zbog koje je bivši vicekancelar i predsednik Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Hajnc-Kristijan Štrahe doživeo veliki skandal.

 

Važno je napomenuti i to da je Tajana Gudenus, koja je najpre bila označena kao "fatalna Srpkinja" zbog koje je pala austrijska vlada, zapravo upozorila Štrahea da im druga žena u sobi, navodna nećaka ruskog milijardera, smešta... Ova druga žena praktično se ne vidi na snimku, a pojavljuje se na samo nekoliko minuta.

 

Javnosti je prikazan samo manji deo šestosatnog snimmka na kom se vidi kako Štrahe, očigledno pod uticajem alkohola, razgovara sa ženom koja se predstavila kao Aljona Makaraova, nećaka ruskog tajkuna.

Sa njima su bili desna Štraheova ruka Johan Gudenus i njegova supruga Tajana, inače srpskog porekla.

 

Der Standard otkriva da je u velikom delu snimka koji nije javno objavljen, u jednom trenutku upitala: "Nije li ovo možda klopka?" Ipak, na te njene reči nisu se obazirali niti njen suprug Gudenus, još manje Štrahe. Tajana Gudenus, možda je naprosto bila dovoljno trezna pa da posumnja u obećanje fantomske Ruskinje da će kupiti najveći austrijski dnevni list Kronencajtung uoči izbora 2017. i osigurati totalno medijsko navijanje za FPO.

 

 

Tako bi ova izrazito desničarska stranka osvojila izbore, u zamenu za nameštanje poslova za investiranje ilegalnih 250 miliona evra iz Rusije u Austriju.

 

OE24 otkriva da je Gudenus tog dana ispao najnaivniji u tom društvu. Gospođa im se predstavila kao Aljona Makarova, nećaka ruskog oligarha Igora Makarova, vlasnika Areti-Holdinga koji radi s gasom i naftom.


Uglavnom, pijanom Štrahe, u toj vili na Ibici, nakon šest sati brutalnog samosramoćenja, ipak se upalila lampica. "Klopka, klopka, to je totalna klopka", kazao je Štrahe. "Ma, nije to klopka", umirivao ga je Gudenus u teškom dijalektu.

Ono što je Štraheu bilo sumnjivo, bili su nokti navodne Makarovljeve nećake, koji, kako je on to smatrao, nisu bili dovoljno čisti za jednu tako bogatu ženu. Prema nekim tumačenjima čini se da ga je Gudenusa u to čak i uspeo da uveri. Na snimci se čuje da je Štrahe toj Ruskinji obećao da ubuduće građevinska firma Štrabah, koja dobija najviše državnih konkursa, ako FPO pobedi na izborima, neće više dobijati ništa, nego će poslove dobijati navodna firme te Ruskinje. "Po višoj ceni", dodao je, odnosno po ceni višoj od realne.

 

(Kurir.rs/Express.hr/Foto printscreen: Facebook)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...