(FOTO) MAJKA TERORISTE IZ BERLINA: S njim je umrla i velika tajna!
Foto: Printscreen Tweet

porodica misli da nisu trebali da ubiju Anisa

(FOTO) MAJKA TERORISTE IZ BERLINA: S njim je umrla i velika tajna!

Planeta -

Majka teroriste iz Berlina Anisa Amrija, koji je ubijen u Milanu, kaže da svet možda nikad neće saznati zašto je on izveo svoj zločinački napad.

Nur El Huda Hasani rekla je da je s njenim sinom u grob otišla i "velika tajna". Amrijeva porodica dovela je u pitanje odluku da on bude ubijen, prenosi "Dejli mejl".

"S njim je umrla i velika tajna. Ubili su ga, a sa njim će biti sahranjena i tajna", rekla je napadačeva majka. Amrijev brat Abdel Kader plakao je dok je govorio o teroristi koji je izveo jedan od najkrvavijih napada u Evropi ove godine.

"Moj brat je mrtav. Dajte nam njegove ostatke, makar jedan njegov prst, i ja ću ga staviti u džep. Ubili su ga, a bio je samo osumnjičen. Zašto?", rekao je Kader. Abdul Kader je rekao i da je njegov brat ubijen istog dana kada se zakleo na odanost ISIS-u.

" Nije nas zvao kada je objavljena njegova fotografija, što nas je ubedilo da je on baš taj čovek koji je izveo teroristički napad. Znam da je imao kriminalni dosije, ali nikada nisam ni pomislio da bi mogao da postane terorista", rekao je Kader, a prenosi "Dejli mejl".

On je izrazio saučešće porodicama žrtava napada u Berlinu, koji su nevini stradali u terorističke akciji njegovog brata. U međuvremenu, u Tunisu su uhapšeni rođaci Anisa Amrija (24), osmnjičenog za teroristički napad u Berlinu.

Njegov nećak i još dvojica rođaka uhapšeni su u petak. Iz tuniskog ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da su uhapšeni u starosti od 18 do 27 godina i da su bili deo terorističke ćelije. U napadu u Berlinu poginulo je 12 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track