ISTRAŽITELJI: Eksplozija u avionu dogodila se 24 minuta posle poletanja
Foto: Reuters

U deliću sekunde nastao prekid komunikacije

ISTRAŽITELJI: Eksplozija u avionu dogodila se 24 minuta posle poletanja

Planeta -
Evropski istražitelji, koji su pregledali dve crne kutije iz ruskog aviona koji se u subotu srušio u Egiptu, saopštili su danas da uzrok nesreće nije bio slučajan i da je 24 minuta posle poletanja u letelici došlo do eksplozije.

Kako navodi Si-En-En (CNN), pozivajući se na Frans 2, istražitelji su saopštili da su, na osnovu snimka razgovora iz kokpita i druge crne kutije koja beleži podatke o letu, ustanovili da eksplozija nije bila nesrećan slučaj, kao i da u početnoj fazi leta nije bilo znakova mehaničkog kvara.

Tokom prva 24 minuta sve je bilo u redu, a onda je u deliću sekunde nastao prekid, nije bilo razgovora u kokpitu, što je istražitelje uverilo da se u avionu nalazila bomba, objavio je kanal Frans 2.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin saglasio se sa preporukom Federalne službe bezbednosti da se obustavi vazdušni saobraćaj sa Egiptom dok se ne razjasne uzroci pada aviona.

Ruski predsednik je, takođe, naložio da se uspostavi saradnja sa Egiptom radi osiguranja bezbednosti vazdušnog saobraćaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track