(VIDEO) KARAMBOL U PENSILVANIJI: Sudar 50 vozila, jedna osoba poginula!
Foto: Youtube Screenshot/StormChasingVideo

LANČANI SUDAR

(VIDEO) KARAMBOL U PENSILVANIJI: Sudar 50 vozila, jedna osoba poginula!

Planeta -

Vozač kamiona poginuo je u lančanom sudaru pedeset vozila do kog je zbog snežne oluje došlo u ponedeljak, na autoputu Interstate 83 u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, javlja Jork Dejli Rekord.

Cela serija nesreća krenula je u ponedeljak poslepodne po lokalnom vremenu kada su vozila počela usporavati kod mesta Glen Rok u južnom okrugu Jork.

U lančanom sudaru na kraju je 'učestvovalo' četrdeset putničkih i deset privrednih vozila, od čega je nekoliko velikih šlepera i kamiona. Hitne službe navode kako je povređeno najmanje devet osoba.

O kakvom se sudaru radilo najbolje objašnjavaju reči jedne od učesnica.“Pomislila sam - gotovo je. Bila sam silno uplašena, mislila sam da ću umreti”, rekla je potresena Bobi Džo Vineberger nakon nesreće. 'Nisam imala gde, a automobili su se samo gomilali jedan preko drugog', rekla je Vinerberger.

Šon Kempbel, lokalni pedijatar, takođe je učestvovao u nesreći, ali nije povređen. On tvrdi da su vremenski uslovi bili nemogući, a kočio je (i proklizao) punih trideset metara, udarajući u druga vozila i gledajući kako se ostali automobili sudaraju.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track