SVI GA NAPADAJU A ON SVE JAČI: Tramp prestigao Klintonovu u trci za predsednika
Foto: Reuters 11 5 2016

SVI GA NAPADAJU A ON SVE JAČI: Tramp prestigao Klintonovu u trci za predsednika

Planeta -

Pretendent na nominaciju Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp po prvi put je izgleda u anketama javnog mnjenja prestigao Hilari Klinton, svoju rivalku iz Demokratske stranke, piše britanski "Gardian".

List se poziva na sajt za istraživanje javnog mnjenja Rial-klier-politiks (RCP) koji uzima prosečan rezultat anketa u kojima je Amerikancima postavljeno pitanje koga bi izabrali između dva kandidata.

RCP je u nedelju azurirao brojke i sada se vidi da Tramp ima prednost od 0.2 odsto u odnosu na Klintonovu.Ovo je možda mala prednost ali neki su već zaključilii da je "verovatno vreme za paniku", navodi list.

Ovo je prvi put da je Tramp izbio na prvo mesto prema RCP, ali je bio veoma blizu toga u još dva navrata - u septembru i decembru prošle godine.

Prednost Klintonove u anketama je od septembra znatno varirala - od čak 11 odsto do samo 0,6 odsto, što znači da su Trampovi protivnici i ranije imali razloga za brigu, ocenjuje se tekstu.

Baš kao što je ekspertima trebalo vremena da uvide da je Tramp dovoljno popularan da dobije republikansku nominaciju, izgleda da su sporo pažnju preusmerili na njegove šanse da pobedi u trci za Belu kuću, navodi "Gardijen".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track