(VIDEO) DŽIHADISTI POPUT HITLEROVIH NACISTA: Javno spalili stotine hrišćanskih knjiga
Foto: Printscreen Youtube

Proterivanje hrišćanstva

(VIDEO) DŽIHADISTI POPUT HITLEROVIH NACISTA: Javno spalili stotine hrišćanskih knjiga

Planeta -
Ekstremisti Islamske države (ID) su spalili stotine hrišćanskih knjiga u gradu Mosul, na severu Iraka, pod izgovorom da su "knjige nevernika", izvestili su lokalni izvori u nedelju.

"ID džihadisti spalili su na stotine hrišćanskih udžbenika u centralnom delu Mosula, pošto ih sakupili ranije prošle nedelje iz škola i crkava u gradu", rekao je lokalnim medijima aktivista Abdulah al-Mula.

"Militanti su takođe prikupljali mnogo hrišćanskih udžbenika iz Davasa i javno ih spalili", saopštilo je izvor.Među lokalnim aktivistima u Mosulu cirkuliše video snimak sa društvenih mreža koji pokazuje ostatke spaljenih hrišćanskih udžbenika nagomilanih istočno od grada u severnom Iraku.

ID tvrdi da su ove knjige spaljene zato što pripadaju "nevernicima", odnosno hrišćanima.

"Voleo bih da sam u mom rodnom gradu Mosulu sada, ali ne možemo da se vratimo na naše prostore i živimo sa ID", rekao je jedan irački hrišćanin koji je pobegao u Nemačku.

"Bilo je teško tamo ostati kao hrišćanin", naglasio je on.

U gradu Mosulu desiilo se masovno isseljavanje među stanovnicima nakon što je ID preuzeo region u junu 2014. godine, posebno u hrišćanskoj zajednici. Oni koji su insistirali da ostanu su pod velikim pritiskom.

(ARA News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track