ZAHAROVA OTKRILA: Obama je UNIŠTIO odnose Rusije i Amerike, a evo i s kojim ciljem
Foto: Profimedia

Lažne vesti i dezinformacije

ZAHAROVA OTKRILA: Obama je UNIŠTIO odnose Rusije i Amerike, a evo i s kojim ciljem

Planeta -

Za vreme administracije predsednika SAD Baraka Obame, američki mediji su objavljivali lažne vesti o Rusiji sa namerom da unište odnose dve zemlje, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je rekla i da je predsednik SAD Donald Tramp tek počeo da rukovodi zemljom i da mu treba dati šansu da poboljša odnosa sa Rusijom.

Prema njenim rečima, pre Obamine administracije američki mediji su objavljivali "ni pozitivne, niti neutralne vesti iz Rusije".

"Samo loše stvari o terorističkim napadima, korupciji i slično. Ali, za vreme Obamine administracije suočili smo se sa apsolutno drugačijim pristupom prema Rusiji. To je bila neka vrsta pokušaja da se unište bilateralni odnosi pa se objavljivalo mnogo lažnih vesti", kazala je Zaharova.

Ona je napomenula da nije sigurna da je Vašington odgovoran za to, ali je istakla da je u periodu Obamine administracije bio "apsolutno negativan odnos" prema Rusiji.Istovremeno je odbacila optužbe Zapada da je Rusija objavljivala lažne vesti da bi postigla geopolitičke ciljeve.

"Pokažite mi bar jedan primer. Ja mogu da iznesem na tone, milijarde primera kako zapadni mediji šire lažne vesti o Rusiji", kazala je ona u intervjuu koji je vodila američka novinarka Kejti Kurik.

Na pitanje zašto se odnosi Rusije i SAD nisu poboljšali od kako je Tramp došao na funkciju predsednika, Zaharova je odgovorila:"Tek je počeo. Samo mu dajte šansu".

Zaharova smatra da je problem i u posledici političkog kursa kog se držala prethodna američka administracija.

"Možda to ima veze sa ideologijom predsednika Obame da Vašington dominira u svetu. Možda je stvar u tome", navela je ona.

Ona se složila sa mišljenjem državnog sekretara SAD Reksa Tilersona koji je za vreme posete Moskvi ovog meseca izjavio da se bilateralni odnosi između Moskve i Vašingtona nalaze na najnižem nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track